ZeTipt: Heerlijke weekendjes weg

Reizen door Janneke
Dingen waar we geen genoeg van krijgen hebben we allemaal: liedjes, beautyproducten, cd?s, vakanties, geurtjes, clubs, films, recepten... Graag delen wij onze favorieten met jullie. Dit keer tipt Ze: weekendjes weg!

Anouk tipt: Brussel

Volgens mijn ouders en vrienden was Brussel ontzettend saai: er zou niet veel te doen zijn. Toch gingen mijn vriend en ik vorig jaar samen een weekendje weg naar deze stad. En we hebben ons er prima vermaakt! Je kunt in Brussel ontzettend lekker eten, van bonbons tot wafels en van kaaskroketten tot friet. Maar er is ook ontzettend veel te zien: het Koninklijk Paleis, Manneken Pis, de Grote Markt en het Atomium om maar wat te noemen. Verder zijn er veel parken om doorheen te wandelen met je lief. En je kunt in Brussel ook nog eens flink shoppen. Brussel is prima te doen met de trein en het OV in Brussel is ook goed geregeld. 

Betty tipt: Valkenburg
Mijn favoriete dorp in Nederland is ongetwijfeld Valkenburg in Zuid-Limburg. Ik kom hier al sinds ik net kon lopen en voel me er helemaal thuis. Valkenburg is een klein dorp waar toch een hoop te doen is. Het stikt er van de leuke kroegjes en restaurantjes, je kunt er wandelen, tochten door grotten maken en een ritje maken op de kabel- en rodelbaan. En helemaal een leuke tip: lasergamen in de grotten. Dichtbij Valkenburg zijn diverse bungalowparken te vinden, maar in Valkenburg zelf zijn ook aardig wat hotels in alle prijsklasses. Echt een aanrader voor iedereen die dichtbij huis toch het gevoel wil krijgen even in het buitenland te zijn!

Evi tipt: Scheveningen
Shoppen en lekker relaxen: dat zijn voor mij twee belangrijke ingrediënten voor een geslaagd weekendje weg. Nu kan dit natuurlijk in heel veel steden, maar toch behoort Scheveningen met een dag shoppen in Den Haag tot mijn favoriet. Uitwaaien aan zee, met daarna een kop warme chocolademelk (mét slagroom) om weer op te warmen. Heerlijk! ?s Avonds lekker eten in een gezellig restaurantje aan de boulevard en cocktails drinken tot in de late uurtjes.

Daphne tipt: Antwerpen
Als ik denk aan een heerlijk weekendje weg, is een citytrip het eerste waar ik aan denk. Ik hou van stedentrips, maar als student schiet het er met gebrek aan tijd én geld nogal eens bij in. Hoewel er nog genoeg steden op mijn lijstje staan, breng ik toch ieder jaar weer een bezoekje aan Antwerpen. Net over de grens, maar toch echt in het buitenland. Ik vind het een mooie stad met als stralend middelpunt de indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ik word blij van de beleefde mentaliteit, Vlaamse klanken en prachtige architectuur. De Meir is de superbrede winkelstraat waar je alle winkels vindt die je hartje maar begeert! Ik sla altijd mijn slag bij New Look, omdat die in Amsterdam helaas nog ontbreekt. Verder moet je voor een échte Belgische wafel beslist naar het idyllische Désiré de Lille of voor een hapje en cocktail naar brasserie Appelmans. Nu er een vriendin van mij tijdelijk in Antwerpen gaat wonen, zal het niet lang duren voordat ik weer die kant op ga!

Wat is jouw favoriete bestemming voor een weekendje weg?