Kleurrijk Curaçao: Wine, dine & sleep

Reizen door Jet
Hagelwitte stranden, tropische temperaturen, een magische onderwaterwereld en vrolijk gekleurde huisjes... Bon bini op Curaçao! Ze.nl bezocht het Caribische eiland en vertelt je wat en waar je kunt eten, drinken & slapen.

Afgelopen zomer had ik het geluk om tijdens een persreis kennis te maken met de heerlijke vakantiebestemming Curaçao. Samen met drie andere journalisten heb ik zeven dagen lang het eiland verkend en genoten van alle mooie plekjes, de vriendelijke mensen en het lekkere eten.

In mijn vorige artikel heb ik uitgebreid beschreven wat er te doen/zien/beleven is op Curaçao. Heeft het stuk jou enthousiast gemaakt en wil je binnenkort misschien wel die kant op gaan, hou dan vooral niet op met lezen. In dit praktische artikel zal ik namelijk verder ingaan op onze ?basisbehoeften?: eten, drinken en slapen.

Eten
De één vindt een mooi strand belangrijk, de ander een lekker bed; voor mij is dat eten. Het kan mijn vakantie echt maken of breken. Ik verheug me er altijd enorm op om kennis te maken met een nieuwe keuken en lokale specialiteiten te proeven. Ik was dan ook erg nieuwsgierig wat Curaçao te bieden heeft op culinair gebied.

En dat is veel. De lokale keuken, ook wel Krioyo genoemd, is een mix van allerlei culinaire invloeden. Aangezien Curaçao omgeven is door water, wordt er veel verse vis gegeten, zoals rode snapper. Op het gebied van vlees wordt er veel kip, rundvlees of geit geserveerd ? bijvoorbeeld in de vorm van een stoofpotje (stobá). In plaats van pasta of aardappelen eten ze op Curaçao funchi (een puree van maïsgriesmeel) of rijst. Ook gebakken banaan (Banana hasá), cactussoep en bonen zijn zeer geliefd. De ideale plek op kennis te maken met de Creoolse keuken is de overdekte oude markt (marshe bieuw). Je kunt hier voor een bescheiden prijsje allerlei bijzondere hapjes proeven.


Duik jij liever zelf de keuken in, volg dan een kookworkshop bij Angelica?s Kitchen. In een paar uurtjes bereid je, onder begeleiding van de hartelijke Clarita, een complete Creoolse maaltijd. Je wordt flink aan het werk gezet, maar er is ook tijd om te dansen, proeven en drinken. Uiteindelijk eet je alles wat je samen met de groep gemaakt hebt, onder het genot van een wijntje, met elkaar op. De recepten mag je meenemen naar huis, zodat je het daar nog eens dunnetjes kan overdoen. Een aanrader!


Als je echt iets bijzonders wilt eten: why not leguaan? Het eten van het vlees zou libidoverhogend werken, aangezien de leguaan het enige dier ter wereld is met maar liefst twee penissen. Dat maakte mij natuurlijk wel erg nieuwsgierig en dus bestelde ik een portie leguaan bij Jaanchies. In dit simpele, maar oh zo gezellige restaurant (dankzij de zeer charmante eigenaar) kun je genieten van typical local food. Je vakantie op Curaçao is niet compleet zonder een bezoekje aan dit restaurant. Hoe de leguaan smaakte? Het idee is wel een beetje gek, maar het smaakt eigenlijk net als kip!  

Zijn geit, leguaan en casussen niet echt jouw ding? No worries! Want of je nu zin hebt in Italiaans, Mexicaans, Frans, Thais, Hollandse pot of Indiaans: voor elke smaak en voor elke portemonnee is er wel iets te vinden op Curaçao. Van eenvoudige eettentjes langs de weg (sneks) tot prachtige privétafels op het strand: je kunt alle kanten op. Heb jij iets bijzonders te vieren tijdens je verblijf op het eiland? Ga dan ? net als wij ? eten bij Pirate Bay. Een supergezellig restaurant, inclusief strandje en laidback vibe, waar je romantisch kunt dineren op de pier. Beeld je eens in: een prachtig gedekte tafel omgeven door fakkels, om je heen een rustige, donkere zee en boven je een prachtige sterrenhemel. Too good to be true!



Lekker eten doe je ook bij:
  • Fishalicious ? Volgens velen het beste visrestaurant van het eiland.
  • Bistro le Clochard ? een Frans restaurant met prachtig uitzicht op de pontjesbrug.
  • Tu Tu Tango ? een hippe hotspot waar je ook kunt dansen.
Drinken

Bij een lekkere maaltijd hoort natuurlijk een verfrissend drankje. Er was één versnapering waar onze hele groep helemaal dol op was: awa lamoenchi. Deze ijskoude, friszure limoensap is ideaal voor het warme klimaat van Curaçao. Ook de frisse, lichte biertjes Polar en Amstel Bright zijn het proberen waard. Er zijn genoeg plekken waar je kunt genieten van een lekker drankje. Drink met je voetjes in het zand een cocktail (met Blue Curaçao) bij beachclubs Zanzibar, Mambo, Cabana of Wet & Wild. Zodra de zon onder de horizon is verdwenen, gaat het volume omhoog en breekt het feest los. Elke tent heeft op een verschillend moment happy hour en daar is het dan the place to be. Ook in en rondom Willemstad zijn er genoeg hotspots. Kijk voor meer informatie over leuke feestjes (& happy hours) en andere activiteiten in de uitgaansagenda K-Pasa.


 
Slapen

Als je je buikje rond hebt gegeten en rozig bent van alle drankjes, wil je natuurlijk relaxen en slapen in een fijn onderkomen. Er zijn op Curaçao genoeg accommodaties te vinden: van een hutje op het strand of een luxueus resort, tot aan een studio in Willemstad. Tijdens de persreis verbleven wij het in Hotel Hyatt Regency: een gigantisch complex met zwembaden, een privé strand, golfbaan, tennisbanen, restaurants (met het lekkerste ontbijt dat ik ooit in een hotel heb gegeten) een tropische tuin en prachtige ruime kamers. Het enige nadeel is dat het hotel nogal afgelegen ligt; een auto is dus een must!



Bijzonder slapen doe je in:
  • Kura Hulanda. Dit unieke resort is eigenlijk net een klein dorpje met knusse steegjes, restaurants, pleintjes, winkels, zwembaden en schattige, losse gebouwen in Caribische sfeer. En dat midden in hartje Willemstad!
  • Baoase. Wil je jezelf onderdompelen in overweldigende luxe, dan is dit the place to be! Baoase Luxury Resort bestaat uit acht prachtige villa?s, een te mooi privéstrand en drie suites omringd door zwembaden en tropische tuinen. Eén woord: wauw!
  • Avila Hotel. Als je wilt slapen in Koninklijke sferen, dan ben je hier aan het goede adres. Want als onze eigen koningin Beatrix vakantie viert op Curaçao, dan verblijft ze steevast in Avila Hotel!
Heb jij nog tips op het gebied van eten, drinken en/of slapen op Curaçao? Deel ze met ons!

Ze gaat naar Curaçao met korting!

Om jullie ook te laten genieten van dit kleurrijke eiland heeft Ze.nl in samenwerking met Oad Reizen een speciale leZeressen-aanbieding. Al vanaf ?1099,- p.p. inclusief (?220,- korting!) vlieg je met z?n tweeën voor negen dagen naar Curaçao en verblijf je in Hotel Kontiki Beach Resort. Kijk voor meer informatie op www.oad.nl/zereist. De actie loopt tot en met 1 december 2011.

Kijk voor meer informatie over Curaçao op http://www.curacao.com/welkom/nl.

De volgende keer?
Kleurrijk Curaçao: Meer dan zon, zee & strand