ZeTipt: Romantische films

Media door Redactie Ze.nl
Dingen waar we geen genoeg van krijgen hebben we allemaal: liedjes, beautyproducten, cd?s, vakanties, geurtjes, clubs, films, recepten... Graag delen wij onze favorieten met jullie. Dit keer tipt Ze: romantische films

!

Karin tipt: Alles is Liefde
Mijn ultieme romantische film is Alles is Liefde. Ik kijk deze film gemiddeld zo'n vijf keer per jaar, het liefst in de zomer. En natuurlijk rond Sinterklaas. De rol van Carice van Houten is superherkenbaar (wanneer ontmoet ik nou eens mijn ware?!) en daarnaast vind ik deze fijne chickflick supergrappig! Ook de muziek van onder andere Bløf vind ik erg mooi. Kortom: een heerlijke film zo rond de Sinterklaastijd vol met humor en romantiek. Like!

Eline tipt: Moulin Rouge
Nadat ik, twaalf jaar oud, deze heerlijke film in de bioscoop in Den Haag had gezien, was ik meteen stapelverliefd op Ewan McGregor en wilde ik zo zingen als Nicole Kidman. Parijs, 1900. Een arme schrijver wordt verliefd op de mooiste courtisane van de hipste nachtclub van dat moment. De chemie tussen de twee spatte van het doek en ik huilde tranen met tuiten toen Satine stierf in de armen van Christian. Nog steeds kan ik kippenvel krijgen van de vurige tango en de puberale verliefdheid die de twee topacteurs in deze overdadige film weten te spelen. De prachtig bewerkte moderne nummers in combinatie met de (soms wat overdreven) verhaallijn maken dat Moulin Rouge één van mijn favoriete romantische films aller tijden is!

Martine tipt: One Day
One Day begint als een redelijk gezapige romantische film. Op 15 juli beleven Emma (Anne Hathaway) en Dexter (Jim Sturgess) een dronken avontuurtje na hun afstudeerfeestje. Vanaf dat moment volgt de film hun leven, twintig jaar lang, telkens op diezelfde datum. De film lijkt een clichéverhaal van twee jonge mensen die worstelen met  de vraag of ze voor de vriendschap of de liefde moeten gaan. Door de jaren heen groeien ze uit elkaar en komen ze weer samen. Maar net wanneer je denkt: nu wordt het allemaal wel erg zoet, gebeurt er iets waardoor je direct wakker wordt geschud. Mooi en treurig tegelijk.

Evi tipt: The Notebook
Eén van mijn favoriete liefdesfilms is The Notebook. Wat een prachtig verhaal is dat! Als Noah (hunk Ryan Gosling) Allie (Rachel McAdams) voor het eerst op de kermis ziet, is hij helemaal ondersteboven van haar. Allie moet daarentegen niets van Noah weten. De twee worden toch stapelverliefd (zó romantisch!). Helaas keuren de rijke ouders van Allie de relatie af en dus besluiten Noah en Allie zonder elkaar verder te gaan. Jaren later komen ze elkaar weer tegen en het mag duidelijk zijn: nog altijd houden ze ongelooflijk veel van elkaar. Zo mooi en ontroerend om te zien. Haal de tissues er maar bij!

Danielle tipt: Easy A
Sommige romcoms kun je tientallen keren bekijken zonder dat ze gaan vervelen. Aan dit lijstje kun je sinds begin dit jaar Easy A toevoegen. Het enige mindere aan de film is Amanda Bynes, maar gelukkig maakt Penn Dadgley veel goed en ben ik dat blonde kind spontaan vergeten als de hunk uit Gossip Girl op mijn beeldscherm verschijnt. Emma Stone is als Olive in één woord geweldig en bombardeer ik bij dezen tot mijn favoriete actrice van het jaar (nou ja, in ieder geval de grappigste). Ze werd dan ook niet voor niets genomineerd voor de Golden Globe Awards voor Best Actress in a Motion Picture (Comedy or Musical). Deze film sluit je gegarandeerd af met een zucht: kon ons leven ook maar vaker zo romantisch zijn!

Wat is jouw favoriete romantische film?