ZeTipt: Tweeps

Media door Madelon

Karin tipt: Anouk Teeuwe (@ANOUK1andonly)
?Zangeres Anouk is nooit te beroerd om naaktfoto?s van zichzelf te twitteren of muziekcollega?s volledig af te branden in haar tweets. Je houdt ervan, of niet ? ik vind het persoonlijk vooral erg vermakelijk. Daarnaast heeft deze rockchick ook een lieve kant: zo plaatst ze regelmatig filmpjes van haar schattige, giechelende zoontjes, die ze toezingt of die iets grappigs doen. Anouk geeft je een kijkje in haar leven als zangeres, maar ook in haar leven als moeder.?

Donna tipt: Jacq Veldman (@jacqveldman)
?Eén van mijn favoriete mensen op Twitter is Jacq Veldman, onder andere bekend van haar columns in Metro. Jacq heeft een hilarische, droge schrijfstijl en snijdt geregeld herkenbare onderwerpen aan die me hardop aan het lachen maken. Het is altijd zo heerlijk over the top, het sarcasme druipt er vanaf. De laatste tweet van haar die ik geretweet heb, was de volgende: ?Als mensen mij ontvolgen ga ik er altijd vanuit dat ze per ongeluk op het verkeerde knopje hebben gedrukt. (Meestal mail ik ze dan even, zo van: hoihoi, je hebt perongeluk etc. Hoor ik nooit iets op terug. Mailprogramma plat wschlijk.)? Echt een ontzettend leuke vrouw!?

Marjolein (Girlscene) tipt: Debby Nobel (@DebbyNobel)
?Zelf vind ik Debby Nobel, adjunct hoofdredacteur van Grazia, helemaal geweldig om te volgen op Twitter. Ik volg haar nu al best een tijdje, maar eigenlijk ben ik aangestoken door onze redactrice Esmée. Zij las de tweets van Debby regelmatig hardop voor op de redactie, al lachend. Debby?s profiel zegt eigenlijk al genoeg: ?Gepreoccupeerd met celebrities, vallende B-sterren en kwantummechanica. Ook voor al uw poepgrappen?. Ze tweet veel over celebs, maar ook over herkenbare privétaferelen. Hilarisch, zeker een aanrader!?

Daniëlle tipt: James Worthy (@JamesWorthy)
?Ja, dat schrijvertje. Die ene die met zijn debuut James Worthy (hoe toepasselijk) erg succesvol is, en zijn hersens op dit moment laat kraken over zijn tweede boek. Op Twitter deelt James zijn wijsheden, hersenspinsels, rake opmerkingen en ongezouten meningen in een notendop. Zijn woorden zijn soms hard, maar misschien is dat ook wel nodig in die harde, Amsterdams (schrijvers)wereld. ?Ik voel me af en toe best Boer Zoekt Vrouw, maar dan de Amsterdamse variant. Amsterdammer Zoekt Vrouw die nog niet met een dj heeft geneukt?. De man is de eerlijkheid zelve, en dat vind je niet vaak meer op het wereld wijde web.?

Sanne tipt: Alexander Klöpping (@AlexanderNL)
?Op zijn profiel noemt Alexander Klöpping zichzelf meerdere malen een nerd: een gadgetnerd, een DWDD-nerd en een nieuwe media-nerd. En ik moet eerlijkheidshalve ook toegeven dat deze 24-jarige ook best een beetje een nerd is. Maar wel één met leuke tweets! Realiseer je dat als je Alexander gaat volgen op Twitter, je dagelijks tientallen tweets rijker bent; hij twittert er lustig op los. Maar daartussen zitten dan wél veel leuke en interessante tweets die je op de hoogte houden van weetjes op social media-gebied. Alexander is niet bang om zijn ongezouten mening te geven over andere bekende Nederlanders en retweet regelmatig leuke berichten van anderen.?

Wie vind jij ontzettend leuk om op Twitter te volgen?