CD: Racoon ? Liverpool Rain

Media door Eline

De eerste single die afkomstig is van Liverpool Rain, No Mercy, is al een vette hit ? en terecht! Na een afwezigheid van ruim twee jaar keert de band uit Goes terug met een ijzersterk album. Het fijne aan Racoon is niet alleen de heerlijke stem van Bart, die iedere keer weer weet te ontroeren, maar ook de herkenbare sound. De voorliefde voor de akoestische gitaar, mooie melodieën en meerstemmigheid maken de liedjes van hoogstaande kwaliteit.

De Zeeuwen zijn voor dit album afgereisd naar de famous Abbey Road Studios in Engeland, waar grootheden als U2 en The Beatles al eens succesalbums opnamen. Racoons nummers zouden dan ook niet misstaan in de internationale hitlijsten.


Zelf heb ik de mannen onlangs live mogen bewonderen op het winderige Concert at Sea in Zeeland. Een thuiswedstrijd voor ze: grappen dat ze op de fiets waren gekomen en voor een kratje bier wilden komen spelen werden dan ook gauw gemaakt. Door hun casual voorkomen zou je bijna vergeten dat ze ontzettend goede muzikanten zijn; het gaat ze allemaal zó gemakkelijk af. Loepzuiver zong Bart de sterren van de hemel en het enthousiasme van de band straalde af op het publiek. Hierdoor kwamen de nummers die ze van Liverpool Rain speelden aan bij iedereen. Het mooie Don?t Hold Me Down ontroerde de menigte aan de zilte Zeeuwse kust, en Happy Thoughts bracht vrolijkheid en een lossere sfeer terug.

Het fijne aan Liverpool Rain is het singer-songwritergevoel dat de nummers stuk voor stuk ademen. Little Down on the Upside en Save a Prayer (jawel, een cover van eighties-groep Duran Duran), klinken alsof ze in de huiskamer zijn ingespeeld: heerlijk puur. In tegenstelling tot deze nummers heeft No Mercy door de strijkers een veel voller geluid ? ook erg mooi.

Kortom: Liverpool Rain is een one to have. Een heerlijk album voor deze zomer, of het nu regent of niet.

Liverpool Rain
Racoon
EAN: 5414939107429
Prijs: ?14,99