Dit type vakantieganger ben jij volgens je sterrenbeeld

Reizen door Maya Luz

Het is zomer! Dat betekent vakantie! Iedereen viert vakantie op zijn of haar eigen manier. Geniet jij liever volop van de zon of ga je liever op avontuur. Op basis van sterrenbeelden kun je best veel zeggen over hoe iemand zich gedraagt op vakantie. Dit type vakantieganger ben jij volgens je sterrenbeeld.

Lees ook: Deze 5 romantische vakantieboeken wil je zeker lezen op het strand

De avonturier: Boogschutter, Tweelingen, Ram

Als deze sterrenbeelden op vakantie gaan, kiezen ze voor een land met veel bezienswaardigheden. Jullie houden absoluut niet van stilzitten en willen het liefst alles zien wat het land te bieden heeft. De agenda voor jullie vakantie staat vol met spannende activiteiten zoals duiken, waterskiën en hoge gebouwen en torens beklimmen. Ook proberen jullie graag nieuwe dingen uit en gaan jullie dolgraag naar lokale restaurantjes om alle nationale delicatessen te proeven. En een avondje uitgaan zien jullie ook zeker wel zitten. Tot rust komen doen jullie wel als jullie weer thuis zijn.

De strandhanger: Stier, Waterman, Vissen

Stieren, Watermannen en Vissen gaan op vakantie voor hun rust. Het liefst liggen ze de hele dag aan het strand of het zwembed met een goed boek en een cocktail. Wanneer anderen graag erop uit willen, blijf jij liever achter in het hotel. Jullie staan alleen op om een nieuwe cocktail of een hapje eten te halen. Zorg ervoor dat je iemand meeneemt naar het strand of het zwembad om je eraan te herinneren dat je je wel moet insmeren. Een dutje doen op het strand is namelijk jouw grootste hobby, maar verbrand thuiskomen dan weer net niet. 

De cultuursnuiver: Maagd, Steenbok, Kreeft

Een grote kathedraal, een oud standbeeld of een museum, de cultuursnuivers slaan het liefst niks over. Jullie gaan op vakantie om andere culturelen te leren kennen. Maagden, Steenbokken en Kreeften zijn dan ook extreem leergierig en lezen het liefst alles wat er te lezen valt over de vakantiebestemming. Daarnaast doen jullie je best om de taal te leren en proberen jullie met plezier lokale gerechten uit. Jij wordt helemaal één met de cultuur. Aan het einde van de vakantie zou je er bijna blijven wonen.

De influencer: Leeuw, Weegschaal, Schorpioen

Tot slot, wie gaat er nou op vakantie zonder foto's te maken? Deze drie sterrenbeelden in ieder geval niet. Jullie gaan op vakantie om te zien en gezien te worden, op Instagram. Jullie bezoeken populaire bezienswaardigheden puur alleen om op de foto te gaan. Alles wat jullie doen, wordt vastgelegd. Jullie besteden extra veel tijd aan je outfits en doen alles voor het perfecte shot. Want ben je wel echt op vakantie geweest als je geen foto's hebt om het te bewijzen? Echt tot rust komen doen jullie wel als jullie Instagram weer aangevuld is met alle vakantiekiekjes. Nu alleen nog een goede caption verzinnen.....

Lees ook: Kindvriendelijke bestemmingen voor de zomervakantie