5 x de leukste hotspots in Groningen waar je deze zomer naartoe wilt

Reizen door Paula Heeger

We tipten je al deze fijne hotspots in Leeuwarden, maar ook Groningen kan niet achterblijven. Maak je deze zomer een tripje naar het Noorden? Dan hebben we een paar hele fijne tips voor je - van lunchtentjes tot de leukste winkels. Dit zijn 5 hotspots in Groningen stad die je niet wilt missen.

Groningen stad tips #1 - Blue Bananas Pancake Café

Vlakbij Forum Groningen vind je dit heerlijke pancake café. Pancake Café?! Ja, dat hoor je goed. Bij Blue Bananas kun je terecht voor de heerlijkste pancakes. Denk aan vegan pancakes met blauwe bessen, banaan en aardbeien of cinnamon bun pancakes. Als je lekker wilt lunchen in Groningen centrum, zit je hier helemaal goed.

Groningen stad tips #2 - Mahalo

Even door het park lopen doe je in Groningen stad natuurlijk in het Noorderplantsoen. Daar vind je ook deze fijne hotspot: Mahalo. Alles is er helemaal plantaardig en vegan. Hoe fijn? In de zomer plof je lekker neer op het terras voor een ontbijtje met een granola bowl en een slow juice. Of ga voor een fijne huisgemaakte iced tea of ijskoffie.

Groningen stad tips #3 - Conceptstore Bien

In Groningen Centrum kun je lekker shoppen bij de Monki of Stradivarius, maar vergeet ook de kleine straatjes niet. De Oosterstraat is onwijs leuk en zit vol kleine winkeltjes. Een daarvan is Conceptstore Bien, waar je kleding en woonaccessoires kunt shoppen.

Groningen stad tips #4 - Groninger Museum

Als je het station uitloopt kun je er niet omheen: het Groninger Museum. Op de museumbrug vind je dit fijne museum, met op dit moment onder andere een tentoonstelling over Memphis Design - vrolijk design dat je stiekem ook in jouw interieur wilt hebben. Een heerlijk museum om doorheen te dwalen.

Groningen stad tips #5 - Florentin

Nog niet zo lang open en echt een hotspot voor op je lijstje is Florentin. Dit restaurant vind je in de Oude Gasfabriek en ziet eruit als een heerlijke urban jungle waar je in wilt blijven loungen. Perfect om een avondje gezellig te dineren, want je eet er heerlijk comfortfood. Leuk weetje: Florentin heet zo omdat een hippe wijk in Tel Aviv ook zo heet!