5 x hippe hotspots in Leeuwarden waar je deze zomer naartoe wilt

Reizen door Paula Heeger

Deze zomer is het prima vertoeven in eigen land - van een weekendje naar Zeeland tot even tot rust komen in een van deze leuke dorpjes in Noord-Holland. Maak je een tripje naar het Noorden? Dan mag je Leeuwarden ook zeker niet overslaan. In de Friese hoofdstad zijn namelijk genoeg hippe hotspots te vinden. Dit zijn de 5 leukste hotspots in Leeuwarden waar je deze zomer naartoe wilt. 

Hotspots Leeuwarden 2022 #1 - Stek 

Een van de fijnste plekjes om te lunchen in Leeuwarden is Stek. In dit oude brugwachtershuisje kun je namelijk genieten van een heerlijk stukje taart, een lekkere ijskoffie of een smoothiebowl. Overigens kun je er ook lekker ontbijten, borrelen en zelfs dineren. En dat kan allemaal aan het water, op het gezellige terras van Stek kijk je namelijk uit op de Prinsentuin waar in de zomer heel veel bootjes langsvaren. Te druk op het terras? Dan kun je ook wat lekkers meenemen en in het park gaan zitten.

Hotspots Leeuwarden 2022 #2 - Nørd Conceptstore

Als je gek bent op woonaccessoires, mooie prints en planten dan mag je Nørd in Leeuwarden zeker niet overslaan. Een hele fijne winkel vol items die je meteen op je wishlist wilt zetten. Oh en, niet te vergeten: je kunt er ook even koffie drinken. Vooral de flat white is een mega aanrader. 

Hotspots Leeuwarden 2022 #3 - Plek Conceptstore

Een andere heerlijke winkel waar je echt even langs wilt gaan is Plek. Deze conceptstore vind je in de Blokhuispoort, de oude gevangenis in de stad die nu omgetoverd is tot creatieve plek. In een van de oude cellen vind je Plek, waar je de mooiste kaarsen in funky kleuren en andere woonaccessoires kunt vinden. Heel cute!

Hotspots Leeuwarden 2022 #4 - Regverdig

Als je zin hebt om tweedehands te winkelen, dan kan dat ook zeker in de Friese hoofdstad. Regverdig is een van de winkels waar je zeker even naartoe wilt. Je vindt er rekken vol fijne kleding voor betaalbare prijsjes, maar ook duurzame items om je lifestyle net even wat groener te maken. We like!

Hotspots Leeuwarden 2022 #5 - Roast

's Avonds plof je neer bij Roast om een lekkere cocktail te drinken of te dineren. Roast is namelijk allebei: restaurant én cocktailbar. Een ideale combinatie, right? Buiten kun je zelfs op het drijvende terras zitten. In de gracht ligt namelijk een boot waar ook een deel van het terras op staat. 

Ook fijn: deze hotspots op de Waddeneilanden en deze tips voor strandhuisjes in eigen land.