7 x de must-see hotspots op de Waddeneilanden

Reizen door Paula Heeger

De zomervakantie komt eraan en dat betekent dat we lekker op vakantie gaan. En daarvoor hoef je echt niet per se naar het buitenland. In Nederland zijn genoeg mooie plekjes te ontdekken, heb je bijvoorbeeld alle Waddeneilanden al bezocht? Van Texel tot Schiermonnikoog en alles daar tussenin: dit zijn de 7 must-see hotspots op de Waddeneilanden.

hotspots vlieland, hotspots waddeneilanden, hotspots terschelling

Hotspots waddeneilanden #1 - Vliehors, Vlieland

Er zijn zoveel leuke plekken op Vlieland! Een van de hotspots op Vlieland is zeker de Vliehors. Op dit brede strand kun je met de Vliehors Express mee, een hoge bus die je over het strand rondtourt. Mega tof om te doen. Onderweg stap je ook nog even uit bij het Juttersmuseum, dat vroeger een vluchthuisje voor schipbreukelingen was. Ook heb je de kans om zeehonden te spotten op het meest westelijke punt van Vlieland.

Hotspots waddeneilanden #2 - Zelfpluktuin Groenhof, Terschelling

Ga helemaal cottagecore en pluk zelf bloemen op Terschelling. Bij Zelfpluktuin Groenhof kun je in de zomer vruchten plukken, maar ook bloemen. Zo heb je in no-time een mandje vol met zelfgeplukte aardbeien of rode bessen. Na het plukken plof je neer bij de tuinwinkel waar je cranberry producten kunt kopen of een kop koffie kunt drinken. Zo leuk!

Hotspots waddeneilanden #3 - Beachclub The Sunset, Ameland

Een van de strandtenten op de waddeneilanden waar je wilt neerploffen is The Sunset op Ameland. Op dit idyllische plekje voelt het net of je op Ibiza bent. Maar nee, dit is gewoon ook Ameland!

Hotspots waddeneilanden #4 - Bij Jef, Texel

Zin om luxe uiteten te gaan? Dan zit je helemaal goed op Texel. In het restaurant Bij Jef kun je je helemaal in de watten laten leggen. Dit restaurant met Michelinster schotelt je namelijk ware kunstwerkjes voor. 

Hotspots waddeneilanden #5 - Het strand van Schiermonnikoog

Leuk feitje: Schiermonnikoog heeft het breedste strand van Europa. Het strand is ongeveer een kilometer (!) breed! Een perfect strand om heerlijk uit te waaien in de herfst of in de zomer met een boek in de zon te liggen. Iets om op je reislijstje te zetten, want het is onwijs mooi. 

Hotspots waddeneilanden #6 - De Balg, Schiermonnikoog

Wil je iets ondernemen op de Waddeneilanden? Op Schiermonnikoog kun je een wandeling maken naar het meest Oostelijke stok. Daar vind je De Balg, een van de jongste natuurgebieden van Nederland. Denk: heel veel zand, schelpen en de kans om zeehonden te spotten. Bijzonder om te weten is trouwens dat er maar een of twee plantensoorten groeien op deze woeste plek.

Hotspots waddeneilanden #7 - Leut, Vlieland

Een van de leukste koffietentjes van de Waddeneilanden is ongetwijfeld Leut op Vlieland. Je kunt er prima terecht voor een (vegan) ontbijtje, lunch of borrel. Ook fijn om te weten is dat je zelfs bij Leut kunt overnachten. Wees er snel bij, want deze populaire plek in hartje Dorpsstraat is wel heel populair. 

Beeld: iStock