Moet je lezen: 10 x leesvoer voor een gelukkig leven

Psyche & spiritualiteit door Bente

Een gelukkig leven heb je natuurlijk zelf in de hand. Toch kan het fijn zijn om zo nu en dan een duwtje te krijgen in de goede richting. Deze tien boeken maken je leven net wat makkelijker. Het ene boek zweert bij het nadoen van een kat, terwijl een ander je mentaal wilt laten sporten. Iets om over na te denken.

Lees ook: De fijnste self love podcasts

1. De edele kunst van not giving a fuck

In het boek wordt duidelijk dat geluk niet draait om positiviteit. Het gaat juist om de tegenslagen, die je in het leven verder brengen. Kom je onzekerheden en angsten onder ogen en probeer hieraan te werken. Hoe? Mark Manson (bestsellerauteur en blogger) legt al zijn wijsheid uit door middel van goede voorbeelden en leuke grapjes. 

€20,99 via Bol.com

2. Houden van dingen die niet perfect zijn

We hoeven je vast niet te vertellen dat niemand perfect is. Haemin Sunim (docent Boeddhisme) legt uit dat het juist belangrijk is om lief voor jezelf én elkaar te zijn. Wanneer je vriendschappelijk en liefdevol bent, krijg je meer zelfvertrouwen in wat jou gelukkig maakt als mens. Het boek geeft je inzicht in de zaken van het leven. Van relaties tot spiritualiteit. 

€15,99 via Bol.com

3. Ongetemd leven

We leven allemaal een bepaalde verwachting na, herkenbaar? Bestsellerauteur Glennon Doyle wil je laten zien hoe krachtig wij vrouwen zijn, en dat het belangrijk is om al die verwachtingen los te laten. Ze hoopt dat je na het lezen van het boek jouw mooiste leven gaat leiden. Ontdek wie jij bent en waar je gelukkig van wordt. Ze maakt haar punt duidelijk door haar eigen verhaal te delen. 

€23,99 via Bol.com

4. Fokking druk

Je kent vast wel het moment dat je zó druk bent, dat je het gevoel hebt dat je achter de feiten aanloopt. Psycholoog Thijs Launspach kwam tot de ontdekking dat één op de zeven werkenden met heftige stressklachten loopt. Hij liet het hier niet bij zitten en onderzocht waarom we allemaal zo druk zijn. Door middel van het boek laat hij je inzien dat je deze stress kan en moet voorkomen. Hij legt je uit hoe je meer rust kunt creëren in je leven. 

€15,99 via Bol.com

5. Happy Life 365

Je denkwijze is de key tot geluk. Coach Kelly Weekers legt uit dat thema’s als: zelfvertrouwen, gezondheid, werk, social media en relaties een belangrijke rol spelen in het leren omgaan met stress en negativiteit. Je hebt invloed op je eigen geluk. Het boek staat vol met voorbeelden, tips en stappenplannen voor een jaar lang happiness. Wil je meer opdrachten? Ze heeft ook een vervolg uitgebracht, waarbij je de stof kunt toepassen in de praktijk.

€20,99 via Bol.com

6. Je kunt je leven helen

New-agetherapeut Louise Hay laat je op eenvoudige wijze kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. Ze legt uit dat het belangrijk is om van jezelf te houden en jezelf te vergeven. De negatieve gedachten zijn een stuk vaker aanwezig, dan dat wij denken. Door middel van inspirerende teksten, voorbeelden en ervaringen helpt ze je naar het geluk van jezelf. 

€20,00 via Bol.com

7. Miracle Morning

Hoe vaak blijf jij nog even liggen na de wekker? We zetten massaal onze wekker zo laat mogelijk. Succescoach Hal Elrod wil dat je juist eerder je nest verlaat. Zes gewoontes om je leven succesvoller te maken. En dat vóór 08:00 in de ochtend. Je werkt aan meer focus en zelfbewustzijn, waardoor je een rijker en gelukkiger leven gaat leiden. 

€25,95 via Bol.com

8. Doe en denk als een kat

Heb jij een kat thuis? Dan ken je vast wel de jaloezie om ook zo’n onbezorgd leventje te leiden. Stephane Garnier (journalist) laat je op een leuke manier zien, hoe wij de kattenkwaliteiten over kunnen nemen. Deze dieren zijn vrij, kalm, trots en onafhankelijk. Ze maken zich allesbehalve druk over promoties of likes. Er zijn maar liefst veertig katkwaliteiten die wij allemaal kunnen toepassen in ons leven als mens. Doe en denk als een kat en wordt een stuk gelukkiger in je leven. Simple as that!

€22,95 via Bol.com

9. Steeds leuker

De korte route naar een leuker leven. Het leven wordt makkelijker wanneer we het niet zo serieus nemen. Vaak weten we niet wat we willen met ons leven, maar wel hoe we ons willen voelen. Jelle Hermus (blogger) laat je zien hoe je het leven leuker maakt, door humor en een fijne aanpak. Zet de eerste stapjes naar een leuker leven vol blijheid en betekenis. 

€10,69 via Bol.com

10. Mindgym, sportschool voor je geest

Wel of geen een sporter, dit boek is voor iedereen weggelegd. Met gezond zijn denken we al gauw aan het aantal keer sporten in de week of ons eetgedrag. Laten we vooral niet onze mentaliteit vergeten. Mindfulnesstrainer en acteur Wouter de Jong heeft zijn boek ingedeeld in drie delen: aandacht, compassie en geluk. Elk deel is opgebouwd uit vier weken. Hij laat je dus in twaalf weken zien, hoe mentale conditie verbetert kan worden. Door middel van oefeningen, inzichten en anekdotes is er veel afwisseling in het boek. Houd je positieve emoties langer vast en versterk je relaties. 

€19,99 via Bol.com

Lees ook: Zelfliefde: 5 manieren om meer van jezelf te gaan houden