8 boeken om te lezen in de winter

Vrije tijd door Sandra E

De wintermaanden zijn bij uitstek een goed moment om je boekenlijst aan te vullen. In dit artikel staan een aantal leuke boekentips die heerlijk zijn om te lezen tijdens de wintermaanden. Van gezellige romans tot meeslepende verhalen.

1. Winter -  Ali Smith

"Winter" is het tweede boek in Ali Smith's seizoenskwartet, dat ook "Herfst", "Lente" en "Zomer" in de reeks heeft. Het verhaal draait om de levens van twee hoofdpersonages: Sophia Cleves, een oudere zakenvrouw, en Lux, een jonge vrouw die in een park leeft. De twee vrouwen hebben ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen, maar door een reeks onverwachte gebeurtenissen komen ze samen in het huis van Sophia tijdens de kerstperiode.

2. De Naam van de Wind - Patrick Rothfuss

Als je van epische fantasy houdt, is dit boek een must-read. Het boek vertelt het verhaal van Kvothe, een getalenteerde magiër en muzikant. Op zijn weg naar volwassenheid doorloopt Kvothe verschillende uitdagingen, waaronder het bijwonen van de magische universiteit genaamd de Universiteit, waar hij zijn vaardigheden in muziek, magie en andere kunsten ontwikkeld. Hij wordt geconfronteerd met liefde, vriendschap en conflicten terwijl hij zijn eigen mysterieuze krachten probeert te doorgronden.

3. Een Dag in December - door Josie Silver

Dit is een hartverwarmende liefdesroman die zich afspeelt rond de kerstperiode. Het verhaal gaat over Laurie en Jack, twee mensen waarvan de paden elkaar kruisen op een beslissend moment. De ontmoeting vindt plaats op een dag in december wanneer Laurie vanuit een bus een jongeman ziet op straat, en hun ogen elkaar ontmoeten. Hoewel ze niet uit de bus kan springen om hem te ontmoeten, blijft hij in haar gedachten.

4. Noorderlicht-trilogie - Philip Pullman

Bestaande uit "Het Gouden Kompas", "Het Subtiele Mes" en "De Amberkleurige Kijker", is deze trilogie een mix van fantasy, avontuur en filosofie. Perfect voor lange winteravonden.

5. Winter in Madrid - C.J. Sansom

Het verhaal volgt Harry Brett, een voormalige Britse soldaat, die na de Spaanse Burgeroorlog in 1940 naar Madrid wordt gestuurd. Hij krijgt de opdracht om een ​​oude vriend, Sandy Forsyth, in de gaten te houden. Sandy lijkt betrokken te zijn bij duistere politieke zaken en heeft connecties met zowel de Britse als de Spaanse geheime dienst.

6. De Sneeuwman - Jo Nesbø

Dit is een spannende thriller die zich afspeelt in Noorwegen tijdens de winter. Het verhaal draait om inspecteur Harry Hole die een mysterieuze zaak probeert op te lossen rondom een verdwenen vrouw en een angstaanjagende sneeuwpop.

7. Winternacht - Suzanne Vermeer

Als je van lichte, spannende thrillers houdt, is Suzanne Vermeer een goede keuze. "Winternacht" vertelt het verhaal van psychologe Karin ter Duin die op haar vijfendertigste krijgt te horen dat ze is gedadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween.Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…

8. Het meisje in de trein - Paula Hawkins

Deze psychologische thriller is perfect voor lange avonden. Het verhaal volgt het leven van drie vrouwen wiens levens met elkaar verweven raken op een manier die je niet ziet aankomen.

Hopelijk zit er iets tussen dat je aanspreekt. Veel leesplezier tijdens de wintermaanden!