Herfst-haartrends 2013

Haar door Marleen_S
Van de herfst worden we niet vrolijk. Het vooruitzicht van regen die met bakken uit de lucht komt en de dagen die korter en kouder worden: brrr, nee bedankt. Het goede nieuws? Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe haartrends!

 


1. Splashlights
Vergeet ombre en die kleurrijke dip dye's. Al een grote hit in het buitenland zijn splashlights: highlights die ergens in het midden van je coupe in één horizontale strook worden aangebracht. Het lijkt zo net alsof het (dag)licht heel subtiel op je haren schijnt. Blijf met deze trend wel redelijk dichtbij je eigen haarkleur, anders krijg je een zebra-effect. 


2. Fake die pony
Wil je (nog) niet de schaar in je haar zetten, maar jezelf wel een prachtige pony aanmeten? Fabriceer er dan zelf één! Als je een middagje of avondje eens iets anders wilt dan je saaie middenscheiding, maak dan van je voorste plukken een neppony. Maak een zo ver mogelijke zijscheiding en toupeer je voorste plukken zodat ze op hun plek blijven zitten en niet 'terugvallen'. Een beetje haarlak, vastzetten met een speldje achter je oor et voilà: daar is je pony!


3. Lage paardenstaart
Hij doet het toch altijd maar weer goed: de paardenstaart. Ongeacht welk seizoen, je camoufleert zo perfect je bad hair day. De trend voor deze herfst is om 'm zo laag mogelijk in je nek te maken. Trek je voorste plukken haar tot slot een beetje los voor een nonchalant effect. 


4. De vlecht erin
Vlechten alleen iets voor minderjarige schoolmeisjes? Nee hoor! Deze herfst scoor je hoge ogen met een zorgvuldig gevlochten coupe. Wil je toch je haren los dragen? Maak dan van een verdwaald plukje haar een vlecht en 'verstop' deze in je haardos. Wil je het wel vast? Vlecht je haar dan naar de zijkant en vlecht een mooi stukje lint mee zoals op bovenstaande foto. Helemaal hip!


5. Sleek back
Kim Kardashian en Beyoncé zijn er allang mee gezien, maar dit seizoen mogen wij als gewone sterveling ook vrolijk meedoen met de sleek back. Of je nu lang of kort haar hebt, je haar steil achterover slaan is dé trend. Een beetje touperen, haarlak en de hele dag je coupe 'gelikt' in de gaten houden of er geen losse plukjes uitvallen. Heel leuk voor een feestje om uit te proberen!


6. Bob, maar dan anders
De bob blijft een hit. Om geen saaie, rechte Anna Wintour-bob te krijgen, is de truc om er textuur in te brengen. Laat je kapper veel laagjes knippen in je bob en kneed zelf met een goede wax iedere ochtend wat volume in haar. Het mag zo rommelig als je zelf wilt.


7. Voller dan volume
Va va voom! Volume is het helemaal. Half opgestoken, los of vast in een paardenstaart: zorg dat je een flinke bos hebt. Kwestie van alle volumeshampoos, haarproducten en een goede föhn inslaan. O ja, en touperen, touperen en nog eens touperen...


8. Wet look
Deze trend moet je staan, dus ga een middagje aan de slag met de groene flubbergel van je broertje of je vader en kijk of je het aankan. Breng vooral lekker veel van deze smurrie aan bij je scheiding; In de puntjes mag het minder. Het idee is om een 'net uit bad'-look (nee, niet de 'net uit bed'-look, da's een andere) te creëren. 


9. Punk
We zagen het al op het Met gala: het thema Punk komt en blijft helemaal 'in'. Logisch dat we dit dus ook terugzien in dit rijtje van haartrends. Wat nu echt totally punk is? Heftige kleuren zoals oranje en blauw en korte coupes met kleine hanenkammen. Of ga voor een asymmetrisch kapsel: als het maar lekker heftig is. 

10. Lange, ronde pony 
Je ziet de wereld heel anders met een pony die half over je ogen hangt. De bijna te lange pony is helemaal hot. Laat je kapper 'm rond knippen (dat wil zeggen: de pony moet de contouren van je gezicht volgen) en je kunt met een gerust hart over straat lopen in je regenjas en een paraplu in je hand. 

Voor welke haartrend ga jij deze herfst?
Beeld: Pinterest