Weaves & extensions: zo kun je er langer van genieten

Haar door Redactie Ze.nl

Vrouwen met weaves en extensions, die kom je dagelijks tegen. Vooral veel celebs zijn fan van de haarverlengingen. Toch zit er best wel een slecht imago aan vast.

En dan gaat het vooral om de schade die een weave kan veroorzaken aan je eigen haar. Vaak is beschadigd haar (veroorzaakt door het weaven) een reden voor vrouwen om door te blijven gaan met weaven. ?Misschien heb je de foto van Naomi Campbell weleens gezien. Het vele weaven heeft vooral haar haarlijn beschadigd. 
 

Er zijn natuurlijk ook dames die een weave of extensions gewoon leuk vinden voor de afwisseling. Het is mogelijk, dus tja, waarom niet? En als je goed voor je weave/extensions én je eigen haar zorgt, hoeft het natuurlijk absoluut geen probleem te zijn. Hier wat tips!
 
Koop kwaliteit
Synthetisch haar is goed voor je portemonnee, maar zeker niet goed voor je eigen natuurlijke haar. Het maakt je haar zwak en kan zelfs je hoofdhuid irriteren. Kijk ook uit voor merken die zeggen 100% echt haar te verkopen. Vaak zit er nog synthetisch haar tussen. Je kunt het testen door de textuur van het haar te voelen. Echt haar is bedekt met haarschubben. Dit zorgt ervoor dat het haar glad aanvoelt als je het tussen je vingers neemt en naar beneden strijkt. Het voelt ruwer als je van beneden naar boven strijkt. Synthetisch haar is glad, op welke manier je er ook aan wrijft. 
 
Bereid je haar voor!
Zorg ervoor dat je je haar hebt gewassen voordat je het haar gaat weaven en dat je er in elk geval een proteïne-conditioner in hebt gedaan. Breng na het wassen de conditioner aan op het haar. Ga minimaal 10 minuten onder de droogkap of bind een warme doek om je hoofd. Spoel de conditioner uit en sluit af met een koude spoeling.
 

 
Verzorg je hoofdhuid en haarlijn
Wil je beschadigingen à la Naomi Campbell voorkomen, verzorg dan je haarlijn en hoofdhuid goed. Een hele goede olie die je hiervoor kunt gebruiken is Jamaican Black Castor Oil (jbco). Anders dan de normale castor olie, trekt jbco beter het haar in en is het makkelijker aan te brengen doordat de olie wat dunner is. Het helpt tegen een droge hoofdhuid en exfolieert de hoofdhuid zodat je haar beter kan groeien. Een must have dus!
 
Gebruik niet te veel producten voor je weave
Oliën, crèmes en sprays maken je weave veel te 'zwaar' en kunnen tevens leiden tot onaangename geurtjes. Als je een kwalitatief goede weave hebt, hoef je geen producten te gebruiken om het haar mooi te houden. Als je een weave met krullen hebt, kun je een klein beetje leave in conditioner of lichte olie gebruiken om de krullen mooi te houden.
 

 
Wassen
Het is heel belangrijk dat je het haar (de weave of extensions) ook wast. Deel het haar in vieren en maak elk plukje vast met een speld. Vul een spuitbeker met shampoo en een met conditioner (verdun de shampoo en conditioner met wat water) en masseer de shampoo op je hoofdhuid en je haar, zoals je met je eigen haar zou doen. Wanneer je de conditioner in je haar hebt, kun je je haar uitkammen met een kam met wijde tanden. Spoel het haar per plukje uit. Maak vier vlechten en laat het haar onder de droogkap drogen.
 
Verder is het natuurlijk belangrijk dat je je haar wat rust gunt. Ga eens twee weken zonder een weave/extensions de straat op. Dat zal je haar goed doen!

Heb jij nog goede tips om je weave en extensions mooi te houden?

Beeld: Getty


Iedere vier weken geven Aisha en Megisa van Myblackhair.nl de beste haartips & trics voor alle vrouwen met kroes- en krullend haar.

Wil je meer lezen over extensions, de verzorging van je krullen en alle trends op het gebied van blackhair & beauty? Ga dan naar de website van Myblackhair.nl.