Deze 5 romantische vakantieboeken wil je zeker lezen op het strand

Vrije tijd door Paula Heeger

Of je deze zomer nu naar een heerlijk Grieks eiland gaat of naar een van de Waddeneilanden - wat is er fijner dan even lekker ontspannen met een goed boek? Als je geen idee hebt wat voor boek je mee moet nemen in je koffer, no worries. Wij hebben genoeg tips voor vakantieboeken voor je. Dit zijn 5 romantische vakantieboeken die je mee wilt nemen naar het strand.

Vakantieboeken #1 De liefdeshypothese - Ali Hazelwood

Vers van de pers: De liefdeshypothese van Ali Hazelwood. Dit populaire TikTok-boek was er al in het Engels, maar nu is er ook een Nederlandse vertaling inclusief perzikkleurige cover. Alleen daarom al heerlijk om mee te nemen naar het strand, maar ook het verhaal is perfect om bij weg te dromen. Denk: enemies to lovers, een knappe jonge professor en heel veel aantrekkingskracht. Ideaal voor je stapel vakantieboeken.

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

vakantieboeken, romantische boeken
De Liefdeshypothese bij Bol.com

 

Vakantieboeken #2 Uit onverwachte hoek - Tamara Haagmans

Zin in een ontroerend boek? Dan is Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans een van de romantische vakantieboeken om in je koffer te gooien. In dit boek volgen we Holly, een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken. Alleen dat is niet altijd even makkelijk, zeker als je tussendoor ook nog verliefd wordt.

Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over… Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat…Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

romantische boeken, vakantieboeken
Uit onverwachte hoek bij Bol.com

Vakantieboeken #3  Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij - Jenny Colgan

Een van de koninginnen van de romantische boeken is toch wel Jenny Colgan. Haar boeken spelen vaak af op een Schots eiland, net als haar nieuwste boek Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij. De boeken zijn onderdeel van een serie, maar je kunt ze ook prima los lezen. In deze roman volgen we Marissa Rossi die aankomt op het Schotse eiland en moet dealen met de dood van haar geliefde grootvader en een angststoornis. Op het eiland probeert ze zichzelf weer terug te vinden, maakt ze nieuwe vrienden en is er plots een knappe Russische pianoleraar.

vakantieboeken
Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij bij Bol.com

Vakantieboeken #4 De citroen op de taart - Mirjam Mieserius

Boeken die zich afspelen in Frankrijk zijn natuurlijk al lekker zomers om te lezen. Maar als je zelf op vakantie gaat naar Zuid-Frankrijk is het helemaal leuk om te lezen. Onze boekentip daarvoor? De citroen op de taart van Mirjam Mieserius. Vol heerlijke taartjes, een mysterieuze chef en nog veel meer. Perfect als je fan bent van Emily in Paris op Netflix.

In De citroen op de taart van Mirjam Mieserius wordt kookboekenschrijfster Maria door haar uitgever Lucy naar Zuid-Frankrijk gestuurd om inspiratie op te doen voor haar tweede kookboek. En inspiratie heeft ze nodig: nadat haar verloofde Paul haar na het succes van haar eerste boek achterliet met een gebroken hart – waardoor ook haar nieuwe idee Kookboek voor newlyweds de prullenbak in kon – is Maria zichzelf niet meer en komt ze alleen haar bed nog uit voor de maaltijdbezorger.

Eenmaal aangekomen in het huisje in Frankrijk blijkt dat Maria meer uit haar reis zal halen dan alleen nieuwe recepten: ze ontmoet al snel schatzoeker Thom, die naast knap en charmant, meer verrassingen voor haar in petto heeft dan ze kan vermoeden. En dan is daar de mysterieuze chef van het plaatselijke restaurant. Hij laat de meest verrukkelijke taartjes bij Maria’s deur achter, voorzien van een speciale boodschap, die haar smaakpapillen én fantasie doen prikkelen. Ineens heeft Maria meer om zich zorgen over te maken dan citroentaart… Vindt ze naast het perfecte recept ook de liefde?

vakantieboeken, boeken die zich afspelen in frankrijk
De citroen op de taart bij Bol.com

Vakantieboeken #5 Het koetshuis - Karin Quint

Als je fan bent van Bridgerton, dan is Het koetshuis van Karin Quint perfect voor jou. Alleen dan wel met een moderne twist! In deze roman volgen we historica Laura die op Rosaville gaat wonen, een geweldig landgoed dat vol geschiedenis zit. Als haar dementerende oma ook nog eens verhalen begint te vertellen over het koetshuis en een onbeantwoorde liefde moét ze wel kijken welke geheimen er waar zijn. En waarom is het landgoed eigenlijk zo belangrijk voor haar grootmoeder? Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf verliefd. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want hij heeft geheimen – en niet alleen voor haar… Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu!

vakantieboeken
Het koetshuis bij Bol.com