De meest originele, onontdekte bestemmingen voor een girls trip

Reizen door Britt

Het is weer tijd om een girls trip te boeken, maar waar moeten jullie heen? Misschien hebben jullie al heel veel plekken gezien, hebben jullie niet het budget voor een week Ibiza of willen jullie een keer wat anders. Wij hebben vijf originele, onontdekte bestemmingen voor jullie volgende girls trip op een rijtje gezet.

Lees ook: Dit zijn de leukste vakantiebestemmingen voor jouw volgende girls trip

Arles in Frankrijk

Zin in cultuur, zon en gezelligheid? Ga dan naar het Franse Arles. Arles is een kunst- en geschiedenisstad en staat bekend om haar romaanse stadswallen. Van Gogh was gek op deze kunstige stad en heeft er een hele tijd gewoond. Hij ging naar deze Franse stad voor de mooie lichtinval en heeft meerdere bekende werken hier gecreëerd. Neem ook zeker een kijkje bij de Fondation Vincent van Gogh of bij het oude ziekenhuis, hier lag Vincent toen hij zijn oor eraf sneed. Het is niet alleen de stad van Vincent van Gogh, Arles heeft veel meer te bieden. Loop door de gezellige straatjes met kleurrijke huisjes en neem plaats op één van de meerdere gezellige pleintjes en geniet van heerlijke gerechten en een lekker koud drankje.

Essaouira in Marokko 

Willen jullie leren surfen, maar is Kaapstad te ver (en te duur)? Boek dan een tripje naar Essaouira in Marokko. Boek een overnachting plus een watersportcursus. Begin de dag op zee en lunch daarna heerlijk in de zon met je voetjes in het zand. Chill lekker op het strand of bij het zwembad, ga relaxen in de hamam en geniet met elkaar van een relax vakantie, waarbij jullie leren surfen. Fan van de serie Games of Thrones? Loop door de stad en spot locaties waar de serie is opgenomen.

Krakau in Polen

Een stedentrip met je girls is altijd een goed plan. Lekker wandelen, winkelen, eten, drinken, dansen en herinneringen maken voor het leven. Een stedentrip is helaas niet altijd heel goedkoop, maar er zijn gelukkig wel plaatsen in Europa die wel betaalbaar zijn. Krakau in Polen is daar één van. Krakau is betaalbaar en ontzettend geschikt voor een leuke girls trip. Je bent hier uren zoet met de leuke winkeltjes, je geniet van lekker eten en drinken op de vele terrassen en je bewondert genoeg mooie cultuur. Zet Krakau maar snel op jullie lijstje!

Albanië

Als je een vakantie gaat boeken denk je misschien niet meteen aan Albanië, maar je mag dit land zeker niet overslaan. Het land heeft prachtige stranden en nog mooier water. Maak een rondreis door het land of kies uit de badplaatsen: Sarandë, Ksamil of het onontdekte Qeparo. Ben je niet zo van het strand, maar meer van een meer? Dan ben je ook in Albanië aan het juiste adres. Het Komani-meer in het noorden is adembenemend mooi. Het prachtige heldere water in combinatie met de rotsachtige heuvels, zorgt ervoor dat je deze mooie plek niet mag overslaan tijdens jullie girls trip in Albanië.

Dublin in Ierland

Zijn jullie echte feestbeesten en zijn jullie gek op een lekker koud biertje? Kies dan voor een girls trip naar Dublin. De stad staat bekend om de ontelbare pubs en de Ieren weten wel hoe je een feestje moet vieren. In de zomer bevindt het feest niet alleen binnen plaats, maar gaan de pubs zelfs de straat op. Niet alleen voor het feesten moet je in Dublin zijn. Dublin heeft een prachtige natuur en leent zich voor super mooie wandelingen.