De 10 leukste vrouwenseries

Media door Laura_S
Mr. Big & Carrie, Chuck & Blair, Meredith & McDreamy: we love vrouwenseries! Helaas komt aan al het moois ook een eind, maar gelukkig hebben we de dvd-boxen nog. Dit zijn de leukste vrouwenseries van afgelopen jaren!
 
1. Sex and the City

Met stip op nummer 1 is en blijft Sex and the City. Opeens was het niet meer zielig om single te zijn terwijl je al in de dertig was, het werd in één klap hip. Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte zijn begrippen geworden ('ben jij een Samantha of een Charlotte?') en Mr. Big is een fenomeen. Shoppen, stappen en seksen in het mooie Manhattan!

 
2. Girls

Veel twintigers weten hoe moeilijk het is om uit te vinden wat je wilt: wat voor baan past bij jou en wanneer kom je nou eens de liefde van je leven tegen? Dat is precies waar deze - nog redelijk nieuwe - serie over gaat. Girls laat het hilarische en realistische leven van vier vriendinnen zien die zich een weg banen door New York. Bovendien: geen opgedofte poppetjes à la Gossip Girl, maar realististiche vrouwen. Ook weleens fijn.


3. Desperate Housewives

Er is helemaal niets saais aan het leven van deze huisvrouwen in de, op het eerste oog, rustige straat Wisteria Lane. Na de zelfmoord van hun buurvrouw Mary Alice, gaan haar vier vriendinnen op onderzoek uit. Zo komen ze achter veel mysteries en misdaden en ontdekken ze dat er achter elke deur een ander geheim zit...


4. Pretty Little Liars

In de categorie Desperate Housewives, maar dan voor een jonger publiek. Ook deze vier vriendinnen in een klein stadje hebben te maken met de mysterieuze dood van hun vriendin Allison. Vanaf dat moment worden ze geplaagd door een anonieme stalker die hun elk moment van de dag in de gaten houdt en hun berichtjes en dreigementen stuurt ondertekend met de letter A... Spannend!


5. Gossip Girl

Nog een serie die zich afspeelt in New York. De Upper East Side van Manhattan wordt gedomineerd door dit superrijke groepje tieners, dat alles voor elkaar krijgt met geld en macht. Niemand durft in te gaan tegen überbitch Blair Waldorf, ook wel Queen B genoemd. De vriendengroep krijgt veel te voorduren, maar vooral de liefde tussen Blair en Chuck maakt de serie ook erg romantisch! *zucht*


De tiener Ryan komt uit de achterbuurt van Californië en ziet zijn toekomst maar somber in. Als hij wordt opgepakt krijgt hij Sandy als zijn advocaat toegewezen. Sandy wil Ryan helpen als zijn verslaafde moeder hem in de steek laat en neemt hem mee naar zijn enorme villa in Orange County. Hij wordt al snel in het gezin opgenomen en is als een broer voor Sandy?s nerdy zoon. Ook vindt hij zijn nieuwe buurmeisje Marissa wel heel interessant... Hieronder het fragment dat Marissa sterft bij een auto ongeluk... zó zielig!


7. Grey?s Anatomy

Ik denk dat dit de meest emotionele serie van het lijstje is. Meredith Grey is een chirurg in opleiding en gaat samen met haar nieuwe vrienden aan de slag in het Seattle Grace Hospital. De dag voordat ze begint heeft ze een one night stand en als ze op haar werk aankomt blijkt haar one night stand haar baas te zijn, de hersenchirurg Derek a.k.a Dr. McDreamy. Ai! Als dat maar goed gaat... Hieronder een van de meest emotionele en beroemdste scènes van de serie.


8. Ally McBeal

Dit komische drama gaat over Ally McBeal, een jonge advocate, die aan het werk is op een advocatenkantoor in Boston. Op het kantoor werken wel een paar erg excentrieke advocaten. Omdat de mannen- en vrouwentoiletten op het kantoor niet van elkaar gescheiden zijn, vinden hier vaak vreemde ontwikkelingen plaats... Erg leuke serie van vroeger!

 
9. Gilmore girls

In een klein dorpje Stars Hollow woont de opstandige Lorelai Gilmore: de dochter van twee rijke republikeinen. Haar hele leven is al uitgestippeld, maar Lorelai kreeg toen zij zestien was een dochter, genaamd Rory. Lorelai voedt haar dochter alleen op en Rory is inmiddels een tiener. De serie laat de moderne band tussen moeder en dochter zien. Een beetje braaf, maar wel grappig.


10. One Tree Hill

In het stadje One Tree wonen Nathan Scott en Lucas Scott, twee halfbroers die alleen hun achternaam met elkaar delen en verder niks. Ze hebben dezelfde vader, maar alleen Nathan is met hun vader opgegroeid. Beiden doen ze aan basketbal en als Lucas bij Nathan in het bekende team The Ravens komt, probeert Nathan op aanraden van zijn vader om Lucas' leven zuur te maken. Al helemaal als Lucas verliefd wordt op Nathans vriendin Peyton?


Wat is jouw favoriete vrouwenserie? En heb jij nog aanraders?