Voeten voorgoed verpest door hoge hakken

Lichaam door Redactie Ze.nl
Bij elke aflevering van Sex and the City keken we kwijlend naar alle prachtige hakken waarop Sarah Jessica Parker rondhuppelde. Maar de actrice gooit haar stiletto?s voortaan in de ring. Haar voeten zijn er helemaal door verpest. 
 
Onder het mom van ?wie mooi wil zijn, moet pijn lijden? staan veel vrouwen dag in dag uit op hakken waar je u tegen zegt. Hoe hoger de hak, hoe mooier het resultaat. Je billen worden gelift, je benen lijken meterslang en je voelt je er gewoon sexy door.
 
De prijs die je er voor moet betalen om op hakken te lopen, is niet voor poes. En dan hebben we het niet over het prijskaartje. Nee, door jarenlang hakkengebruik loop je een groot risico op misvormde voeten. En Sarah Jessica Parker kan daarover meepraten.

Sarah Jessica Parker spot je alleen nog maar op platte schoenen.
Wij vinden haar er alsnog superleuk uitzien!

Verslaafd aan schoenen
Haar karakter Carrie in Sex and the City was er compleet verslaafd aan: schoenen! Waar de één een zwak heeft voor een goed boek, stak zij zichzelf in de schulden voor een nieuw paar Louboutins. Maar in het echt heeft Sarah er schoon genoeg van, vertelt ze tegen het digitale modemagazine Edit. "Ik heb ongeveer tien jaar lang rondgehold in schoenen met hoge hakken. Ik werkte achttien uur en deed mijn hakken ondertussen nooit uit. Ik droeg mooie schoenen, de ene wat comfortabeler dan de andere, maar ik heb nooit geklaagd", vertelt ze.

Een bezoekje aan de dokter betekende voor Sarah dat ze het roer omgooide."Hij zei: dat bot hier, zou er eigenlijk niet mogen zitten. Je voeten doen dingen die ze niet zouden moeten doen." Sindsdien zweert ze bij plat schoeisel en draagt ze haar hakjes alleen nog tijdens speciale evenementen. Iets wat ze veel vrouwen aanraadt. 
 

Nu rest ons de vraag: hoe voorkom je knokkelige hobbitvoeten of zwakke enkels? Het is eigenlijk heel simpel. Met de volgende tips kom jij stralend de dag door... op je hakken!
  • Wissel af! Ook al is het verleidelijk elke dag op kantoor te komen op je prachtigste hakken, je voeten hebben ook ?pauze? nodig. En ballerina?s of leuke sandaaltjes zijn net zo fashionable. Je voeten zullen je dankbaar zijn!
  • Tegenwoordig verkoopt elke schoenenwinkel wel speciale gelpads. Deze plak je aan de binnenkant van je schoen, op de plek waar het grootste drukpunt zit. Het verlicht in ieder geval de pijn en voorkomt rode plekken op je voet.
  • Koop nooit, maar dan ook nóóit, te kleine schoenen. Wij vrouwen hebben net zo?n hekel aan ons gewicht als aan onze schoenmaat lijkt het wel. Maar een maatje kleiner kopen dan je eigenlijk hebt, is een dikke no go. Het knelt je voeten af en dat ziet er bovendien ook niet erg mooi uit...
  • Als je dan toch je hakken niet kunt loslaten, draag dan pumps met een ronde punt. Punthakken of stiletto?s met een raar gevormde punt, brengen je tenen in een onnatuurlijke positie. En om een gevalletje Victoria Beckham te voorkomen (lees: haar tenen staan standaard in een ?punt?) is het raadzaam de vorm van je voet te volgen.
Draag jij vaak hakken? En krijg je al last van misvormde voeten?