Zo laat jij je grote voeten kleiner lijken!

Mode & trends door Marleen_S
Vroeger was het een ramp om leuke schoenen te vinden voor jouw maatje Bigfoot. Echt, olifantenpoten zijn er niks bij. Toch lukt het je maar niet om met je grote voeten er charmant bij te lopen. Zo laat jij ze kleiner lijken!

 
Als je naar beneden kijkt, zie je twee grote schavuiten voor je lichaam uitsteken: niet charmant. Als je grote voeten hebt, is het dan ook belangrijk om je schoenkeuze daarop aan te passen. Want die gezellige platvoeten van je, kun je prima verhullen met de juiste tips! 

Do?s

  • Als er één ding is waar je voeten nog groter van lijken, dan is het wel een skinny jeans. Met een rechte pijp of een flared jeans valt de broek net over je voet waardoor je de lengte ervan breekt. Bovendien: wijde pijpen zijn weer helemaal hip. Styliste Rachel Zoe wordt er regelmatig mee gespot!
  • Vermijd dat mensen zich focussen op je voeten. Dat doe je door de aandacht ergens anders naartoe te trekken. Een opvallende top bijvoorbeeld en een grote statement ketting. Of trek meerdere laagjes over elkaar aan. Mensen kijken dan naar de bovenkant en niet naar beneden. 
  • Draag vooral veel donkere schoenen. Net zoals zwart afkleedt en je slank doet lijken, geldt dit ook voor je grote schavuiten. Gelukkig valt met donkere kleuren heel veel te combineren!
  • Meestal ben je ook aardig lang als je grote voeten hebt, dus zul je niet zo gauw hakken aantrekken. Geen nood, want ballerina?s zijn naast dat ze hip zijn ook uitermate geschikt voor grotere voeten. Zeker als ze bedekt zijn met een leuk printje of leuke kraaltjes. Investeer in een paar met een vierkante neus, of een leuke loafer, en je voeten lijken twee maten kleiner.
  • In de zomer wil je er natuurlijk ook een beetje leuk bijlopen. Zeker bij een kekke strandjurkje staan sandaaltjes mooi. Vooral de varianten met allemaal bandjes op de wreef, zoals gladiatorsandalen, of één brede band staan mooi bij grote voeten. Dat breekt - net zoals de wijde pijp - de lengte.

Dont?s
  • Wat je vooral niet moet doen met warm weer is het dragen van slippers. Want doordat je voet helemaal zichtbaar is, valt ook gelijk de grootte ervan op. En dat wil je nou nét niet!
  • De sporty trend is het helemaal nu. Grote gymschoenen aan je voeten in leuke kleurtjes of in helemaal wit. Alleen moet je deze modehype maar aan je voorbij laten gaan. Als je grote voeten hebt maken witte schoenen ze alleen maar lomp. Zeker als het grote, logge sneakers zijn.
  • Het staat heel charmant, zo?n peeptoe pump waar je mooi gelakte grote teen in te zien is. Maar de regel is: hoe meer er te zien is, hoe groter je voet lijkt. En vaak heb je met grote voeten ook grotere tenen waardoor het geheel er niet heel classy uitziet.
  • Een puntschoen à la Victoria Beckham staat chic. Voor een echte femme fatale. Als je grote voeten hebt, zorgt een puntschoen er juist voor dat je voeten nóg langer lijken. Kies liever voor een pump met een ronde neus of een plateaupump.
  • Tot slot de gouden regel der schoenregels die nooit gebroken mag worden: koop nóóit te kleine schoenen. Het is een tic die veel vrouwen hebben, maar je vernielt je voeten ermee. En door een kleiner maatje gaan je grote voeten er niet ineens slanker uitzien. Integendeel. Het valt alleen nog maar meer op doordat iedereen je samengeperste voeten kan bewonderen.
Heb jij wel eens problemen met je grote voeten