De grote weegschaalverslaving

Lichaam door Miranda
Je kent het wel, de eerste paar weken van je nieuwe dieet val je ontzettend snel af, maar daarna staat je gewicht stil of gaat het getal juist omhoog! Weg die motivatie... ?Het heeft toch geen zin!?
 
Je gewicht in kilo?s is iets waar veel vrouwen zich voor schamen.  Als je zwaarder bent dan iemand anders betekent dit vaak een deuk in je zelfvertrouwen. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het getal op de weegschaal erg frustrerend en verslavend kan zijn. In de tijd dat ik ontzettend veel aankwam door PCOS stond ik dagelijks op de weegschaal en kwam ik er dagelijks huilend weer vanaf. Hoe kan het toch dat zo?n onnozel getalletje zo veel met je humeur en zelfvertrouwen doet?!
 

Weegschaal weggesodemieterd
Toen was voor mij de maat vol. Ik heb daadwerkelijk dat ding in de container gesodemieterd en heb de eerste week af moeten kicken. Het is een bevrijdend gevoel om niet meer te weten hoe zwaar ik eigenlijk ben. Als iemand het me vraagt kan ik gewoon zeggen: ?Geen idee, maar ik voel me fantastisch!?
 
Het wordt tijd dat alle vrouwen zich realiseren dat het getalletje op de weegschaal zo betrouwbaar is als het weerbericht. Er zijn namelijk veel factoren die invloed hebben op je gewicht op het moment dat je op de weegschaal gaat staan. Heb je net geplast? Net water gedronken? Net gesport? Welke kleren heb je aan? Moet je ongesteld worden? Al deze dingen zijn van invloed op je gewicht en kunnen ervoor zorgen dat je zwaarder bent, of juist lichter.
 

Spieren zwaarder dan vet
Daarbovenop zijn spieren zwaarder dan vet. Je kunt snel gedemotiveerd raken als je in gewicht zwaarder bent geworden, terwijl je misschien wel vet hebt vervangen voor spiermassa. Iets wat heel goed voor je lichaam en voor je kledingmaat is!
 
Dames, gooi voor eens en voor altijd die weegschaal in de prullenbak. Bedenk eens voor jezelf wat dat getal nu eigenlijk voor jou betekent. Luister naar je lichaam en bepaal wat je voelt nadat je gezonder eet en meer beweegt. Je zit waarschijnlijk lekkerder in je vel, hebt een mooiere huid, je broeken zitten losser en je hebt meer energie! Verlies dit niet uit het oog omdat een stom apparaat zegt dat je zwaarder bent geworden. Je kunt zelf heel goed bepalen of jij je leefstijl moet aanpassen of niet, daar heb je geen weegschaal voor nodig!
 
Succes!

Lees ook de vorige artikelen van Miranda over gezond eten en afvallen!Miranda (22) is studente Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en voorziet ons van de laatste tips en trucs op het gebied van diëten en afvallen. Voordat Miranda aan haar opleiding begon geloofde ze alles wat op voedingsmiddelen gezet werd. Producten met light, gezond en zoveel procent minder vet waren in haar kast te vinden. Inmiddels weet ze wel beter en wil ze dit met jullie delen.

Naast haar opleiding voorziet zij gasten op verschillende feesten van drankjes en hapjes om wat extra bij te verdienen en is zij gek op shoppen, lekker (en gezond) eten en haar vriendinnen!

Voor meer voedingsblogs van Miranda, kijk even op de website van GLOW Nederland
!