5 x schattige dorpjes in Frankrijk die je deze zomer nog kunt bezoeken

Reizen door Anne-Fleur

Zin in vakantie, maar geen tijd, geld of zin om voor een lange tijd weg te gaan? Een mini city trip naar verschillende Franse dorpjes is misschien wel dé oplossing. Frankrijk beschikt gelukkig over een heleboel schattige plekjes, die we ook nog eens voor je op een rijtje hebben gezet. 

Lees ook: Op vakantie in eigen land: deze tiny houses kun je huren

5 x schattige dorpjes in Frankrijk om te bezoeken

We kennen allemaal wel de Franse campings, Parijs en andere grote steden als bijvoorbeeld Nice en Lyon - waar je misschien zelfs al wel eens bent geweest - de croissants en de baguettes... Frankrijk is eigenlijk veel meer dan dat en als je fan bent van onbekende plekken bezoeken dan is dit hét land to be. We hebben Frankrijk's schattigste dorpjes die je deze zomer nog kunt bezoeken voor je op een rijtje gezet. 

1. Saint Cirq-Lapopie

Saint Cirq-Lapopie is in 2011 uitgeroepen tot mooiste dorp van Frankrijk! En nog altijd is het een prachtige plek om te bezoeken. Het dorpje ligt in het dal van de rivier de Lot en ligt op een steile rots. Mocht je dit dorpje willen bezoeken, kun je dat het best te voet doen - autoverkeer is namelijk in het centrum niet toegestaan. Je kunt alle straten afstruinen en eindeloze Instagram-worthy foto's maken. 

2. Conques

Het sprookjesachtige dorpje genaamd Conques ligt een helling van de rivier Le Dourdou. Het heeft een erg middeleeuws karakter wat voor geschiedenis en cultuur liefhebbers een dikke plus kan zijn. Je kijkt je ogen uit wanneer je door Conques' straten loopt en lokale winkeltjes en restaurants tegenkomt. Hier wil je toch heen?

3. Yvoire

Met bergen op de achtergrond en grenzend aan het meer van Genève ligt het prachtige dorpje Yvoire (de naam alleen al klinkt geweldig). Dit dorpje is dan wel weer iets bekender bij toeristen, maar dat is wat het tijdens de zomermaanden ook zo levendig en gezellig maakt. Je kunt er genieten van een fijn hapje en drankje op een van de vele terrassen met het mooiste uitzicht. Daarnaast zie je ook weer een oude sfeer in het dorp en kun je er lekker rondstruinen (hello, main character moment). 

4. Monflanquin

Het dorpje Monflanquin heeft een enorme geschiedenis die je - net als bij de meeste andere Franse dorpjes - het beste te voet kunt gaan ontdekken. De oudheid van het centrum zie je goed in het stratenpatroon en een levendig centrumplein in het midden van het dorp. Je kunt ook hier weer je ogen uitkijken en er zijn vaak een heleboel evenementen en markten die je kunt bezoeken. Hoe leuk? 

5. Estaing

Estaing ligt net als Saint Cirq-Lapopie aan de rivier De Lot en heeft als eye catcher het kasteel. Deze kun je zelf ontdekken, maar je kunt ook een toffe tour krijgen. Verder heeft ook dit dorp weer een rijke historie en zijn er prachtige gebouwen met een heleboel geschiedenis te zien. Daarnaast is het dorp best levendig (yay), en kun je op verschillende plekken genieten van een lekker drankje + prachtig uitzicht. 

Lees ook: Dit zijn de 9 mooiste eilanden van Thailand