WIN: Overnachting voor twee in Normandië

Winacties door Redactie Ze.nl
LET OP: deze winactie is inmiddels gesloten, maar we hebben genoeg andere leuke winacties voor je in de aanbieding... Kijk snel hier!

Lekker eten, cultuur snuiven en een rijke historie: je vindt het allemaal in Normandië. Ben jij toe aan een weekendje weg? Doe dan mee met de prijsvraag en maak kans op een overnachting in deze Franse regio!
 
In het noordoosten van Frankrijk vind je Normandië: een streek met een kustlijn die ongeveer 650 kilometer lang is. Er zijn zand- en keienstranden, kliffen en haventjes. Door het zeeklimaat is het erg aangenaam in de zomer en zijn de winters matig. Maar naast een veelzijdige omgeving heeft Normandië nog veel meer voor je in petto!


 
Lekker eten
Fransen staan bekend als echte levensgenieters. Herken jij jezelf daar ook wel in? Dan zit je goed in Normandië: je kunt hier genieten van een grote variëteit aan restaurants waar de koks je smaakpapillen doen prikkelen.
 
Na een dagje Caen (de hoofdstad van Laag Normandië) ga je naar het sterrenrestaurant L?incognito. De chef van dit restaurant verzorgde zelfs de lunch voor niemand minder dan president Obama en president Sarkozy.


 
Middenin Pays d?Auge, een gebied vol appelboomgaarden, ligt Château du Breuil, waar calvados wordt gestookt van de appels. Absoluut een bezoekje waard. Vergeet niet om ook bij Distilleerderij Boulard langs te gaan, waar ze naast calvados ook cider stoken.


 
Ben jij gek op paddenstoelen? Dan moet je naar het Manoir du Lys in Bagnoles-de-l?Ome. Je kunt zelf eetbare paddenstoelen vinden tijdens een boswandeling of een kookles volgen om ze te leren bereiden.


 
Historie
Wil jij wat cultuur snuiven van de historie? Bezoek dan de Slag om Normandië en de Landingsstranden. Deze goed onderhouden bezienswaardigheden laten nog steeds de impact van de Tweede Wereldoorlog zien. Wil je meer weten hierover? Ga dan naar het herdenkingsmuseum in Montormel. Ook bijzonder is D-day: ieder jaar wordt op 6 juni de landing in Normandië herdacht met het naspelen van de invasie.


 
Evenementen
Als je genoeg hebt gegeten en genoeg cultuur hebt gesnoven, kun je nog tal van andere dingen doen. Bezoek van 14 mei tot 25 september het Christian Dior Museum in Granville of ga naar een bijzonder concours van paardenfokkerij ?Versailles of Horses?.


 
Neem een kijkje op Normandië à La Ferme als je meer wilt weten over wat er te beleven valt in Normandië.


 
Nieuwsgierig geworden naar Normandië? Doe dan snel mee en ervaar zelf deze veelzijdige regio.
 
Ze.nl mag namens het Frans Bureau voor Toerisme één overnachting voor twee personen in Chambre d?hôtes 3 épis Les Tertres weggeven! Dat is inclusief een diner aan tafel bij de gastvrouw, een ontbijt en een bezoek aan een paardenfokkerij.

Om kans te maken op dit heerlijke weekendje weg moet je onderstaande vraag juist beantwoorden. De prijsvraag loopt tot en met 8 september 2011.
 
Copyrights: © ATOUT FRANCE/CDT