Franse vrouw biedt borsten te huur aan? voor borstvoeding

Zwanger door Marleen_S

 
Over het wel of niet geven van borstvoeding, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar wat als je het wel wilt, maar het niet kan? Als een soort Robin Hood van de moedermelk biedt een Franse dame haar borsten aan om borstvoeding te geven.
 
Of je nu de buurvrouw bent, haar achterneef of een compleet onbekende, dat maakt niet uit. Zolang je een redelijke som geld op tafel kan leggen, zijn de borsten van een 29-jarige Parijse vrouw van jou. Of eigenlijk is de inhoud ervan voor je baby. Delen waar je genoeg van hebt voor mensen die het minder breed hebben, dat is het idee.
 

Een heel nobel initatief, zou je denken. Toch viel deze aanbieding niet bij iedereen in goede aarde. De Franse autoriteiten zijn erover in debat, want mag je zomaar online je moedermelk aanbieden aan wie het maar wil hebben? Zeker als je er ook nog eens voor betaald krijgt? Het is namelijk een aardig zakcentje wat de vrouw met haar borstmelk verdient. Twintig euro per uur, honderd euro per dag en tweehonderd euro voor een volle week. Flink cashen dus.
 
Moderne vroedvrouw
Kun je na een paar baby?s als klant toch mooi van al dat geld op vakantie. In ruil voor dit enorme bedrag biedt de dame in kwestie tien voedingen per dag aan. De website waar ze haar advertentie plaatste, e-loue.com, staat achter het idee van de vrouw, ondanks dat het de gemoederen van menig internetgebruiker flink bezighoudt. ?Ik heb er geen problemen mee dat ze dit doet, want het is een echte dienst die ze aanbiedt. Ik zie het meer als een soort modernisering van de rol van de voedvrouw van vroeger?, vertelt directeur van e-loue Alexandre Woog aan de Franse website 7sur7.
 
De moderne vroedvrouw is het met hem eens. ?Zekere homoseksuele stellen met een kind krijgen niet de kans om borstvoeding te geven, ook al zouden ze dat willen?, aldus de vrouw. Maatschappelijk gezien is het erg lief van haar dat ze anderen in borstvoeding wil voorzien door middel van haar eigen borsten, toch loopt de gezondheid van baby?s daarmee wel gevaar.


Schadelijk en verboden

Deskundigen wijzen erop dat een zuigeling allerlei gezondheidsrisico?s loopt als de melk niet wordt gegeven via een zogeheten melkbank. Die controleert de melk die binnenkomt op kwaliteit en gezondheid. Bovendien is het hartstikke verboden om als particulier moedermelk aan te bieden. De melk kan namelijk besmet zijn met infecties, virussen of bacteriën. Hepatitis en HIV zijn twee voorbeelden van de vele ziektes die via moedermelk kunnen worden overgedragen op baby?s als de melk niet wordt gecontroleerd.
 
Wat vind jij van dit initiatief? Een daad die een Nobelprijs verdient of vind jij het veel te gevaarlijk?