Angie (21) werd zeven keer zwanger op jonge leeftijd: "ik ben zo dankbaar"

Zwanger door Jennifer

Veel mensen denken in hun late teens of als net twintiger totaal niet aan kinderen krijgen. Vooral bij de nieuwste generaties komt het minder vaak voor, dat mensen zwanger worden op jonge leeftijd. Angie (21) is daar een uitzondering op. Zij ervaarde voor haar negentiende al zeven keer een zwangerschap, waar drie kinderen uit voortkwamen. En baby nummero vier is op komst!

Zeven keer zwanger op jonge leeftijd

Kinderen krijgen staat bij sommige mensen hoog op het wensenlijstje. Wel gebeurt het meestal pas op latere leeftijd. Vooral de nieuwste generaties worden minder snel zwanger op jonge leeftijd. Al is de 21-jarige Angie daar een grote uitzondering op. Zij is in haar jonge leven namelijk al zeven keer zwanger geworden. Wacht, wát? Angie werd voor het eerst zwanger op haar vijftiende van haar hubby Jordon. Dit gebeurde slechts een paar maanden, nadat zij en Jordon elkaar hadden ontmoet. Daarna volgden de zwangerschappen zich snel op.

Vijf miskramen

Helaas waren de zwangerschap niet allemaal goed verlopen. Angie heeft namelijk ook vijf miskramen gehad, zo vertelt ze aan de Engelse Mirror. Daardoor was ze extra blij en gezegend, wanneer het vervolgens wél lukte. "De miskramen hebben me geleerd om dankbaar te zijn voor de kinderen die ik heb." En momenteel heeft ze samen met Jordon maarliefst drie kinderen, waar binnenkort een vierde kindje bijkomt. Aww! Maar het was dus zeker niet vanzelfsprekend. Bij de allereerste zwangerschap deden ze zelfs acht zwangerschapstesten, omdat ze het gewoonweg niet geloofden. Angie gebruikte namelijk wel anticonceptie. "We waren voorbestemd om op dat moment een kind te krijgen," vertelt ze.

Shock bij familie

Zoals gezegd worden tegenwoordig niet veel mensen zwanger op jonge leeftijd. Het gebeurt in ieder geval niet vaak vrijwillig. Meestal is er dan sprake van een 'ongelukje'. Wanneer mensen wél kinderen hebben in hun twintigerjaren, wordt het door sommige mensen als vreemd gezien. Zo waren close vrienden en familie wel in shock, zodra ze zwanger werd op haar vijftiende. Volgens Angie was er destijds "veel boosheid, shock en teleurstelling". Ze had de reacties niet verwacht, maar begrijpt het ergens wel. "Als iemand me op zijn 15e zou vertellen dat 'ie zwanger was, zou ik ook zeker geschokt zijn," zegt ze.

Gemene reacties

Helaas krijgt ze soms ook echt gemene reacties. Na haar eerste zwangerschap verloor ze een hoop goede vrienden, doordat hun levens ineens anders waren. Ook sturen mensen continu haatreacties naar haar familieleden, waarin ze Angie "zielig" en "beschamend" noemen. Hierdoor voelt ze wel meer druk om het goed te doen: "Iedereen wil dat we falen, dus heb je meer druk op je."

Desondanks blijft ze dolgelukkig over het feit, dat er een vierde baby op komst is. Ze houdt van haar grote gezin. "Ik wilde altijd al een groot gezin," vertelt ze. Laat de rest maar praten!

Lees ook: McKayla (16) is tegelijk zwanger met haar moeder