Zwangerschap verbergen? Zo doe je dit om de reveal een echte verrassing te houden

Zwanger door Kyra

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! De komende tijd zit vol met emoties, gebeurtenissen en gevoelens. Het besef komt wat later en hoort nog in te dalen. Begrijpelijk dat je het nieuws dan niet gelijk met de rest van de wereld wil delen. Wij hebben tips voor je om de zwangerschap op een feestje, op werk én thuis te verbergen.

Op deze manier verberg je jouw zwangerschap om je naasten te verrassen!

Tijdens feestje

Feestjes zijn vaak een boosdoener in het verbergen van je zwangerschap. Tóch hebben we wat tips om de gezelligheid door te komen.

Wees bob

Is het feestje op rij-afstand en heb je je rijbewijs? Neem dan jouw auto en wees bob. Zo mag je niets drinken en drinkt de rest er wel op los. Doe wel gezellig mee met je vrienden en probeer zoveel mogelijk jezelf te zijn, zónder de alcohol. Ben je nooit de bob en is het vragen om bob te zijn onverwachts? Hang er dan een extra smoesje aan. De wekker gaat morgen vroeg of een maand geen alcohol zijn opties.

Alcoholvrij

Geen rijbewijs of is het feestje te dichtbij? Ga dan voor de alcoholvrije route. Bestel een alcoholvrij biertje of wijntje aan de bar. Zorg er wel voor dat dit gebeurt zonder dat de rest het ziet. Ook is het mogelijk om de frisdrank route te gaan. Dezelfde smoesjes als hiervoor zijn dan te gebruiken.

Feest thuis

Zijn je vrienden te oplettend, haalt één iemand altijd het drinken of wil je helemaal de controle? Houd het feestje bij jou thuis! Zo regel je zelf de drankjes en de hapjes en weet je precies wat waarin zit. Nu is het iets simpeler om een normaal wijntje te vervangen door een alcoholvrije variant. Vergeet niet dat de rest wél alcohol drinkt. Drink je drinken dus niet te snel en laat anderen geen slok van je drinken nemen.

Op werk

Op werk je zwangerschap verbergen lijkt simpel, maar is lastiger dan je denkt. Mensen vragen overal naar, praten overal over en zien vaak als je drastische veranderingen doet.

Vrijdagmiddagborrel

Doen jullie op de vrijdag (of andere dag) altijd een borrel na de werkdag? Neem dan de auto naar werk. Milieubewust of goedkoop is het niet, maar je vermijdt wel de vragen waarom je niet drinkt. Als je met de auto naar werk komt, rijd je ook terug en is er geen ruimte voor alcohol. Het beste is om helemaal niet naar de vrijmibo te gaan, maar we begrijpen het als die stap te groot is.

Kleding

Zodra je zwanger bent, vormt er al snel een buikje. Op het begin is deze nog klein, maar na verloop van tijd valt het toch aardig op. Draag daarom wat wijdere kleding, zoals een oversized trui. Bedenk wel dat je outfit niet drastisch verandert. Dat brengt namelijk alleen maar meer vragen op in plaats van dat je ze vermijdt.

Detox

Helaas mis je nu ook de heerlijke gesprekken bij het koffieapparaat. Veel koffie drinken tijdens de zwangerschap is niet goed voor je. Drink je normaal aardig wat koffie op een dag? Gebruik dan een smoesje zoals slecht slapen. Je probeert verschillende dingen uit om beter te slapen en deze keer is het minder koffie.

Thuis

Ook thuis is het belangrijk dat je op je hoede blijft. Even uitrusten na al dat gelieg is wel fijn thuis, maar doe het niet te overdreven.

Partner in crime

Soms is het verbergen van je zwangerschap in je eentje of met zijn tweeën lastiger dan je dacht. Je partner is niet altijd bij je, maar soms is iemand die achter je staat in je leugentjes om eigen best wil best wel fijn. Neem dan een persoon in vertrouwen, zoals je beste vriendin of een goede collega. Zij helpen je dan in je smoesjes, zodat je iets geloofwaardiger over komt. Overigens is het altijd fijn om een extra iemand te hebben om al je zorgen mee te delen.

Kinderspullen

Zit je al helemaal op een roze wolk en ben je begonnen met het kopen van schattige spulletjes? Zorg dan wel dat je deze spullen niet prominent in huis al zet. Familie en vrienden hebben over het algemeen de neiging om onaangekondigd langs te komen. Zet je spullen in ieder geval nog niet in de woonkamer. Hoe ga je het uitleggen dat je huis ineens vol staat met kinderspullen, terwijl je kinderloos bent?

Nog meer kinderen?

Heb je al één of meerdere kinderen? Wacht dan nog even met het bekendmaken aan hen. Kinderen staan er om bekend om alles eruit te flappen. Zo ook de zwangerschap van mama. Het klinkt misschien krom om je eigen kinderen als laatste te informeren, maar voor het geheimhouden is dit toch echt de beste keuze.

Lees ook: Wat moet je allemaal regelen als je zwanger bent?