Ceira (24) had 'rugklachten' en realiseerde zich pas dat ze zwanger was toen ze het hoofdje zag

Zwanger door Zita

Veel zwangere vrouwen ervaren tijdens hun zwangerschap bepaalde klachten. Misselijkheid, schommelende hormonen en bijvoorbeeld rugklachten. Maar als je weinig klachten hebt en alleen last hebt van je rug, heb je misschien niet in de gaten dat het door een zwangerschap komt. Dit overkwam een jonge vrouw van 24: zij had niet in de gaten dat ze zwanger was, tot ze ineens beviel van een dochtertje. Omg..

Zwanger zonder het door te hebben

Ceira Sutherland beviel van haar dochter in november nadat ze met haast naar de spoedeisende hulp ging vanwege een verlammend gevoel in haar buik en pijn in haar ribben. Ze had geen enkel idee dat ze zwanger was en beweerde zelfs dat ze nog ongesteld was geworden zes weken geleden. Ook had ze geen zichtbare baby belly, geen last van misselijkheid ze gebruikte zelfs condooms met haar 27-jargie vriend Andrew Aitken. Dit hadden ze dus nooit verwacht.

PCOS

Om het nog een stapje verwarrender te maken: Ceira had ook PCOS. Al vroeg werd haar verteld dat het voor haar heel moeilijk zou zijn om kinderen te krijgen. Zij en haar partner hadden zelfs nog nooit nagedacht over kinderen krijgen. “We wilden wel graag kinderen, maar het stond nog niet op de planning” vertelt ze.

Pijnlijke rugklachten

Twee dagen voordat Ceira beviel van haar dochtertje Amelia, ervaarde ze hele pijnlijke rugklachten. Op haar werk tilt ze zware pakketten naar binnen. Waar ze hier eerder nooit klachten door ervaarde, kon ze nu bijna niet rechtop staan van de pijn. Ze legde er een warme kruik op om de klachten te verminderen. Wanneer ze thuis kwam, deed ze een dutje, maar zodra ze wakker werd, kreeg ze ontzettende pijn in haar ribben. Hier had ze nog niet het idee dat er wat ‘ergs’ aan de hand was. Maar, een paar uur laten toen de pijn alleen maar erger werd, besloot ze naar de spoedeisende hulp te gaan.

Ze werd naar huis gestuurd met pijnstillers. Maar, zoals je het al raadt, deze hielpen niet. Dus ze ging weer terug. De artsen dachten dat er iets met haar galblaas was, dus ze namen een urinetest af. En wat bleek: ze was zwanger. Ceila en haar vriend waren in shock, wat wij heel goed begrijpen.

Lees ook: Omg! Vrouw werd expres zwanger, ondanks dat haar vriend geen kinderwens had

Een plotselinge bevalling

De artsen vertelden dat ze zo’n 20 weken zwanger was. Terwijl ze nog aan het bijkomen was van dit nieuws, kwam de volgende verrassing. Niet alleen was ze zwanger, ze was al aan het bevallen. Achteraf gezien was het heel logisch voor haar, kijkend naar de terugkerende ‘weeën’ die ze ervaarde, maar op dat moment had ze daar nooit aan gedacht. Met spoed werd ze naar de verloskunde-afdeling gebracht. En daar werd haar dochtertje Amelia geboren.

Een wonder

Alle artsen vertelden aan Ceira dat het een wonder was dat haar baby geboren was. Zeker met de gedachte dat ze PCOS had én gedurende haar zwangerschap hier en daar genoot van een glaasje alcohol. Het is een gezonde en blije baby, dus dat is het belangrijkst.