Faye (19) bevalt onverwachts van een dochter: 'wist niet dat ik zwanger was tot ik ineens een voetje zag'

Zwanger door Rochèll

Bevallen terwijl je niet weet dat je zwanger bent. Het overkwam de 19-jarige Faye White uit Engeland. Ze werd wakker in een grote plas water, voelde 'veel druk' en liep richting het toilet. Eenmaal daar ontdekte ze dat ze zwanger was en op het punt stond om te bevallen. "Mijn schoonmoeder zei dat ze een voet zag uitsteken", aldus Faye.

Onverwachts zwanger

Omdat ze haar anticonceptie niet heel regelmatig gebruikte, wist ze wat de gevolgen konden zijn. Maar nadat ze zes zwangerschapstesten had gedaan die allemaal negatief waren én ze gewoon ongesteld werd, dacht ze een zwangerschap met zekerheid uit te kunnen sluiten. De bevalling kwam daarom totaal onverwachts. Ze dacht dat ze misschien een infectie had, maar haar vliezen bleken gebroken te zijn. En toen was het moment daar.

Lees ook: Vier Handen Op Eén Buik-kijkers vol lof over lieve papa van zwangere Marleen: "chapeau voor de vader!

Naar het ziekenhuis

Binnen no-time stond de ambulance voor de deur, om Faye halsoverkop mee te nemen naar het ziekenhuis. "De weeën waren in volle gang. Vanaf het moment dat de vliezen braken tot aan de geboorte duurde het twee uur, zo snel is het gebeurd.” Uiteindelijk is de baby in de ambulance geboren. Omdat het hoofdje van haar dochtertje Luna negen minutenlang 'vastzat', is ze geboren met een vorm van hersenschade. Welke impact dit precies heeft op haar gezondheid, is nog niet bekend.

Dochtertje Luna is niet Faye's eerste kind. Twee jaar eerder is ze namelijk bevallen van zoontje Brody. "Vanaf het moment dat ik wist dat ze zou komen, wist ik wat er aan de hand was en ik dacht: oké, dit is ons kind, laten we alles op een rijtje zetten. Het moederinstinct kwam gewoon binnen. Als ik voor het eerst moeder zou worden en dat zou gebeuren, zou ik dat niet doen", vertelt ze.