Omg! Vrouw werd expres zwanger, ondanks dat haar vriend geen kinderwens had

De maatschappij door Zita

Als je er samen met je partner achterkomt dat je zwanger bent en jullie hebben allebei een kinderwens, is dat het mooiste wat er is. Maar, als je geen kinderen wil en niet wil nadenken over ouderschap, is dat een heel ander verhaal. Zo’n situatie overkwam een jongeman; zijn vriendin raakte expres zwanger, ondanks dat ze duidelijk wist dat hij geen kinderen wilde.

Geen kinderwens

Het koppel waar het om draait kregen in 2017 een relatie. Vanaf het begin van de relatie vertelde de jongen duidelijk aan zijn vriendin dat hij geen kinderwens had. Hij was bij hem thuis de oudste van zes kinderen. In zijn tienerjaren had hij ook een ouderlijke rol over zijn jongere broertjes en zusjes. Mede hierom wilde hij zelf geen kinderwens en dat voelde hij heel erg sterk.

Baby fever

Zijn vriendin was hier altijd helemaal oké mee. Althans, dat ze zei. Tijdens de pandemie kreeg zij plotseling een enorme baby fever. Ze vertelde dat het kwam doordat haar zus en beste vriendin moeder waren geworden. Dat ze moeder wilde worden, voelde ze voorheen nog niet. De jongen zei dat als deze gevoelens niet weg zouden gaan, of alleen maar zouden versterken, dat ze beter uit elkaar konden gaan. Een man die wél kinderen wilden, past dan beter bij haar.

Toch zwanger geworden

Na een korte break tussen de twee, om na te denken wat ze wilde, ontplofte de de bom. Zonder het te vertellen, was ze gestopt met haar anticonceptie en zwanger geworden. Dit kwam natuurlijk als een complete verrassing voor de jongen. Ze wist namelijk zeker dat het van hem was. En, ze wilde absoluut geen abortus.

Ondanks de baby, toch uit elkaar

De jongen was woedend. Razend. Hoe kon zij dit doen? Ze wist zes jaar geleden al dat hij geen vader wilde worden. Hij dacht dat de baby fever een fase was en dat het wel over zou waaien, maar dat was misschien naief. Hij had wel verwacht dat het nog eens ter sprake zou komen, maar niet dat het uit zou lopen tot een echte zwangerschap.

Hij besloot om te vertrekken en niet meer samen te zijn met zijn vrienden (en de baby). Hij verdient goed geld, dus hij betaalt kinderalimentatie. Hij wilde dit nooit. Het meest lastige vindt hij dat hij nu als een eikel wordt gezien door de buitenwereld, omdat hij zijn kind en vriendin achterlaat. Maar ja, als je de reden van zijn vertrek kent, denk je er wel anders over..