Struggles die elke eerste moeder uit haar vriendenkring herkent

Kinderen door Sabine

Jong moeder klinkt zijn fantastisch. Je zit barstensvol energie en hebt ook nog wat over als je kind de deur uitgaat. Maar jong moeder worden gaat niet alleen maar over rozen. Het is namelijk best lastig als je de eerste in je vriendengroep bent.

​Vroeger zat je continu met poppen te spelen, in het vriendenboekje van je vriendin schreef je dat je later moeder wilde worden en je kon je oppaskindjes wel opeten. Geen wonder dat jij moeder bent geworden van die fantastische kleine. Maar door die rammelende eierstokken, ben jij wel mooi de eerste moeder binnen je vriendenkring.

Je kunt je vriendinnen niet om advies vragen

Baby’tjes zijn het grootste gedeelte van de tijd superschattig, maar helaas zijn de huilbuien iets minder charmant. Vaak weet je wel hoe je je kindje moet sussen, maar soms kom je er echt niet uit. Je wilt ook niet je moeder elke keer bellen om advies in te winnen, maar helaas weet ook niemand van je vriendinnen nog hoe je je kindje kunt troosten. Het zou fijn zijn om af en toe met vriendinnen te kunnen praten over dit soort dingen.

Al je vriendinnen kloppen wel bij jou aan voor vragen

Jij bent de eerste die moeder werd en daardoor word je door je vriendenkring uitgeroepen tot expert. Zodra zij kinderen krijgen, weet jij inmiddels al een beetje hoe je moet omgaan met typische kinderkwaaltjes. Het gevolg is dat al jouw vriendinnen jou als eerste bellen als ze ergens niet uitkomen. En 10 keer dezelfde vraag krijgen over doorkomende tandjes is toch wel een beetje irritant.

Je vriendinnen willen altijd last-minute afspreken

Natuurlijk snap je dat je vriendinnen die minder gebonden zijn, spontaner afspraken kunnen maken. Pas als het weekend aanbreekt, vragen ze zich af of jij met ze wilt afspreken, maar helaas kan dat niet zomaar. Zo snel kun je geen oppas vinden. Door dit soort voorvallen mis je helaas vaak gezellige avondjes met vriendinnen.

Vriendinnen vragen je minder voor dingen

Doordat je op het laatste moment vaak niet zomaar een oppas kunt regelen, merk je dat vriendinnen je wat minder gaan vragen om af te spreken. Hoewel je een avondje stappen misschien inderdaad zult afslaan, is het toch wel leuk als ze even aan je denken en je vragen. Wie weet kun je tóch. Je hebt natuurlijk ook nog een partner die best een keertje een avondje alleen thuis kan zitten met je kind.

Je moet alles nieuw kopen 

Als je een kindje krijgt, moet je ontzettend veel nieuwe spulletjes kopen. Een bedje, kleertjes, verzorgingsspulletjes. Natuurlijk heb je dat over voor je kleintje, absoluut! Maar het zou toch stiekem fijn zijn geweest als je vriendinnen hebt die voor jou aan al een kind hadden. Zo konden ze misschien wat oude kleertjes doorgeven.

Niet altijd begrip 

Vriendinnen hebben niet altijd begrip voor het feit dat jij moeder bent en dat sommige dingen nu eenmaal niet meer zo makkelijk gaan als vroeger. Willen je vriendinnen om 12 uur lunchen, dan lukt jou dat helaas niet want dan doet je kindje net zijn middagslaapje. Vaak kunnen ze het hebben, maar soms zorgt dit ook voor irritatie omdat ze zich aan jou moeten aanpassen.