6x inspiratie voor een speelhoek voor je kleintje

Kinderen door Sanne Michelle

Een leuke speelhoek in de woonkamer is over het algemeen een 'must' als je kinderen hebt. Wij kunnen ons voorstellen dat je bang bent voor een rommeltje door alle los slingerende spulletjes. Maar hoe maak je de speelhoek nou gezellig, overzichtelijk en praktisch? En dat het past bij de rest van je interieur? Ook dit is niet geheel onbelangrijk. Wij geven je inspiratie voor een stylish speelhoekje waar niet alleen je kind(eren), maar ook jij blij van wordt!

Kies je (speel)hoek

Allereerst is het belangrijk om een geschikte plek te zoeken in je woonkamer. Vaak heb je al een idee wat de meest geschikte plek is, zoals een (lekkerlijk) loos hoekje of een stuk muur dat vrij is. Dit wordt de plek waar jouw kinderen plezier gaan beleven. Het is handig om een kast in de buurt te hebben of om opruimboxen aan te schaffen om alle losse speelgoedjes in te stoppen, wanneer je kindje er niet mee speelt. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een leuke (kleine) tipi tent. Zo heeft je kindje een klein eigen stekkie waar hij of zij zich heerlijk kan vermaken. Dit is ook ideaal voor het opruimen, je kunt namelijk het losse speelgoed in de tent opbergen. Zo is alles lekker uit het zicht! Nu is het tijd om het hoekje in te richten, wij geven je tips en inspiratie!

Een tipi tentje

Zoals we eerder al aangaven is een tipi tentje voor je kindje niet alleen leuk, maar ook nog eens heel praktisch. Je moet er dan wel net de ruimte voor hebben, want zo'n tentje wordt door de vorm al snel te groot voor bepaalde hoekjes in je woonkamer

Een klein bureautje

Houdt jouw kleintje van lekker kleuren of puzzelen? Schaf dan een klein bureautje of tafeltje aan met een leuk klein stoeltje. Je kunt ook kiezen voor een wat langer meubel dat laag bij de grond staat, zoals bijvoorbeeld een lang tv-meubel. Hier heb je niet alleen veel ruimte om spulletjes op te zetten, maar je kunt ook in de binnenkant vaak een hoop kwijt. Om het gezellig te maken kun je nog wat kussentjes toevoegen, zodat je kleintje ook nog lekker kan loungen na al dat harde werken!

Een kinderfauteuil

Hoe cute is dit? Kinderen dromen vaak van hun eigen fauteuil. Natuurlijk gebruiken ze de 'grote mensen stoelen' ook gewoon, maar een klein stoeltje speciaal voor hen, daar worden kinderen toch wel heel blij van!

Een schommeltje

Hoe leuk is het als je kindje lekker kan loungen in een hangschommel aan het plafond? Je kindje is dichtbij jullie in de buurt (in de woonkamer) dus julie kunnen hem of haar goed in de gaten houden en misschien ook nog wel een duwtje geven! Pas alleen wel op dat er een kans is dat je kindje na het schommelen straks nooit meer naar bed wilt!

Een krijtmuur

Kinderen houden van tekenen en kleuren. Met een beetje pech heb je dan ook snel stift op je mooie behangen muren zitten, zonde! Een krijtmuur is daar een ideaal alternatief voor. Je kindje mag oneindig de Picasso uithangen in jouw woonkamer en je veegt het gemakkelijk weg. Het kan zelfs ook nog handig zijn om herinneringen of boodschappen op te schrijven. Win-win!

Speelmatras of kleedje

Kun je geen tentje of andere grote meubels kwijt in het speelhoekje? Neem dan een speelmatras of kleedje. Zo geef je jouw kindje zijn of haar eigen plekje, zonder dat het al te veel ruimte in beslag neemt. Je kunt bijvoorbeeld een leuk autokleedje kopen, met bijpassende autootjes. Urenlang speelplezier gegarandeerd!

Lees ook: 8 tips voor het kiezen van een fijn kinderdagverblijf