5x leuke kindercadeaus voor minder dan een tientje

Kinderen door Djamila

Ben je op zoek naar een leuk kleinigheidje voor een kind? Gelukkig hoef je niet veel geld uit te geven om een glimlach te toveren op het gezicht van een kleintje. Er zijn namelijk super veel opties voor betaalbare cadeautjes. Of het nu is voor een verjaardag, een speciale gelegenheid of Sinterklaas is: dit zijn 5 leuke kindercadeautjes voor minder dan tien euro!

LEGO 

LEGO, wie heeft er niet mee gespeeld? Met dit speelgoed zit je eigenlijk altijd goed, per leeftijdscategorie zijn er namelijk verschillende series. Voor peuters vanaf 1,5 jaar oud is LEGO DUPLO een leuke optie en voor oudere kinderen vanaf 6 jaar is er bijvoorbeeld LEGO Friends. Bij de laatstgenoemde serie wijken de poppetjes iets af van de oorspronkelijke ‘minifigs’: ze hebben een iets realistischer lichaam en meer details. Vanaf € 8,99 koop je al een leuk doosje LEGO Friends bij Kruidvat. Een fantastisch cadeautje voor een zacht prijsje!

Knutselspullen

Veel kinderen zijn dol op knippen, plakken, verven en kleuren. Winkels spelen hier goed op in en liggen vandaag de dag vol met uiteenlopende knutselpakketten. Ook voor een leuke prijs kun je al wat fantastisch aanschaffen. Er is genoeg te kiezen, er zit daarom altijd wel iets passends bij: van bouw-je-eigen-vliegtuig tot knutsel-een-eenhoorn bouwpakketten.

Kinderboekje

Er zijn verschillende redenen waarom kinderboeken fantastische cadeaus zijn voor kleintjes. Ten eerste omdat deze de verbeelding van kinderen stimuleren. Daarnaast kunnen kinderboeken ook erg leerzaam én leuk zijn. Kleine boekjes van Nijntje, Woezel en Pip of Dikkie Dik koop je al voor minder dan een tientje.

Knuffeldier

Knuffels zijn veel meer dan gewoon speelgoed. Ze kunnen kinderen namelijk ook troost en veiligheid bieden en bovendien stimuleren ze de verbeelding. Voor oudere kinderen (en zelfs volwassenen!) kunnen mooie, schattige of grappige knuffels ook dienen als decoratie in de slaapkamer. Knuffeldieren zijn daarom een geliefd cadeau voor kinderen van alle leeftijden.

Spelletjes of puzzels

Last but not least: ook met een leuk spel of een uitdagende puzzel zit je eigenlijk altijd wel goed. Let wel op dat je iets kiest wat past bij de leeftijd van het kind. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het spel of de puzzel veel te moeilijk (of juist te makkelijk) is. 999 Games heeft verschillende kleine spelletjes (zoals het bekende ‘Regenwormen’) die soms ook in kinder edities beschikbaar zijn. Een erg leuk én betaalbaar cadeautje waar een kind urenlang mee zoet zal zijn!

Leuke cadeautjes voor kinderen hoeven dus helemaal niet duur te zijn. Hopelijk hebben we je wat inspiratie gegeven in je zoektocht naar een presentje.