Hier wil je heen: het grootste pretpark van Europa

Vrije tijd door Sanne Michelle

Het pretparkseizoen start komende maand weer en dat betekent: een tripje plannen vol fun en adrenaline met je vrienden of familie. Kies je voor Nederland of toch voor het buitenland? Onze tip: ga naar het grootste pretpark van Europa! In dit artikel lees je alle info die je nodig hebt.

pretpark

Lees ook: Dit zijn de mooiste natuurlijke zwembaden van Europa

Grootste pretpark van Europa

Het grootste pretpark van Europa is dichterbij dan je denkt, namelijk bij onze buurtjes in Duitsland! Je bent dan wel zo’n 7 uur onderweg, maar dit is het zeker waard. Europa-Park biedt tal van overnachtingsmogelijkheden aan om er even lekker tussenuit te gaan. Zo heb je keus uit 6 verschillende themahotels.

Themapark

De naam van het park gaf je vast al een vermoeden, want het thema is namelijk gebaseerd op het werelddeel Europa. Het park heeft verschillende gebieden die elk een van vijftien Europese landen vertegenwoordigen. Zo wandel je van het romantische Italië naar de geur van baguettes in Frankrijk in slechts enkele minuten. Ook zie je er Griekse tempels en kun je pannenkoeken eten in Nederland! Sfeer proeven door heel Europa is ideaal voor als je niet kunt kiezen naar welk land je deze zomer op vakantie gaat.

Voor ieder wat wils

In het pretpark is voor iedereen wat te beleven. Het park heeft namelijk meer dan honderd verschillende attracties, van snelle achtbanen tot avontuurlijke ritjes en plezier voor de allerkleinsten in het sprookjesbos. Heb je trek gekregen of is je energie laag? Dan loop je gemakkelijk terug naar het hotel, wat op loopafstand is. Daarnaast zijn er ook veel verschillende restaurants en keukens. Griekse lekkernijen vind je bij Taverna Mykonos, overheerlijke Italiaanse pizza's bij Pizzeria Venezia en authentieke Duitse gerechten in het Seehaus. Vegan? Zelfs dat kun je halen bij Jack's DELI. Deze ruime keus aan gerechten en keukens in Europa-Park zorgen ervoor dat je gegarandeerd je favoriete eten en drinken kunt vinden!

Waterpret

Naast het attractiepark is er in Europa-Park ook een waterwereld genaamd ‘Rulantica’. Dit zwemparadijs heeft een oppervlakte van maar liefst 32.000m2 en biedt 27 verschillende glijbanen. Voor de echte ontspanners zijn er ook nog eens 3 sauna’s en 2 poolbars. Heerlijk om er nog een extra dagje aan vast te plakken.

Prijswinnaar

Dat Europa-Park goed scoort onder het publiek is duidelijk, het park is namelijk al vier jaar op rij uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld! Ze ontvingen de zogeheten “Golden Ticket Award” van 2014 t/m 2019 en ook in 2021 waren zij de koploper tegen befaamde parken zoals Disney en de Efteling!

Verlengen? Just do it

Mocht je toch nog niet helemaal uitgekeken zijn maar kun je niet meer een hele dag vullen, dan kun je ook nog naar diverse evenementen of de bioscoop gaan. En ik hoor je denken, ‘is er iets wat je niet kunt doen in Europa-Park?’ Uhm, nee! Je kunt je er prima dagenlang vermaken! Wanneer ga jij?