Dit zijn de mooiste natuurlijke zwembaden van Europa

Reizen door Sandra E

Een ALL in-hotel met een chic zwembad, een huisje aan het strand met 100 meter verderop de zee? Allemaal heerlijk, maar wat dacht je van een  zwembad tussen bijvoorbeeld de rotsen? Fris, helder water en in de natuur. Moet je daar ver voor reizen? Gelukkig niet! Binnen Europa zijn tal van natuurlijke zwembaden. We hebben de drie mooiste voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: Zwembaden met de mooiste uitzichten

Kroatië, Krka Nationaal Park

In het zuiden van Kroatië bevindt zich op ongeveer een uur rijden vanaf Split, Krka Nationaal Park. Een natuurpark met ontzettend veel watervallen waar je ook mag zwemmen. Na een wandeling door het park kun je, omringd door de groene natuur, een frisse duik nemen in dit natuurlijke zwembad.

IJsland, The Blue Lagoon

Dit is één van het bekendste natuurlijke zwembad in Europa, The Blue Lagoon in IJsland. Dit zwembad bevindt zich in het zuidwesten van IJsland en bevat verwarmd (38c!) zeewater. Een duik in dit zwembad is magisch! Het water komt uit bronnen die zich wel tot 1800 meter diep onder de grond bevinden. Het water is blauwwit en heeft zijn kleur te danken aan de silicaten en mineralen in het water. Tijdens een bezoek aan dit natuurlijke zwembad kun je meteen je gezicht reinigen. De witte silicamodder wat op de bodem ligt, werkt reinigend en verzorgend. Ultiem ontspannen en genieten in deze Blue Lagoon.

Madeira, Porto Moniz

Langs de kust van Madeira vind je de zoutwater zwembaden van Porto Moniz. Je vindt er maar liefst 3800 vierkante meter zwembad! De natuurlijke zwembaden worden omringd door een rif aan donker vulkanisch gesteente, wat het contrast met het helderblauwe zeewater nog meer versterkt. In de zomer is deze plek prima te bezoeken en kun je er een frisse duik nemen. In de winter kan het gevaarlijk zijn door verraderlijke stromingen.

Lees ook:  Meest waanzinnige zwembaden