10x: Knusse Kerstfilms

Media door Laura_S
December is de donkerste maand van het jaar en dat is nogal deprimerend. Gelukkig kunnen we toeleven naar de gezelligheid van Kerst! Dus maak het gezellig in huis met natuurlijk een kerstboom en ga lekker zitten voor deze films.

1. A Princess for Christmas

Het leven van Jules Day (Katie McGrath) staat volledig op haar kop als ze noodgedwongen de zorg voor haar neefje Milo (Travis Turner) en nichtje Maddie (Leilah de Meza) op zich neemt. Nu, een jaar later, is haar leven nog steeds een chaos, maar is ze vastbesloten de kinderen een fijne Kerst te bezorgen. Jules, Milo en Maddie reizen op uitnodiging van een uit het oog verloren familielid (Roger Moore) naar Europa, waar ze Kerst zullen vieren op Castleburry Hall. De bewoners van het kasteel zijn alles wat Jules niet is: rijk, koninklijk en altijd even feilloos. Als Jules de charmante Prins Ashton ontmoet, wordt het verblijf op het kasteel een stuk leuker - tot ze zijn verloofde ontmoet en zich af begint te vragen of hun verschillen ware liefde in de weg staan...

2. Love Actually
De ultieme romantische komedie van de makers van Notting Hill en Bridget Jones's Diary. Een kaskraker met een fantastische cast, bestaande uit alleen maar sterren, en een schitterende soundtrack. Love Actually is een hilarische film die zich afspeelt in de weken vlak voor Kerstmis, waarin de ups en downs in de relatiesfeer ongekende pieken en dalen bereiken. Deze film is niet een verhaal over de liefde, maar wel tien verschillende, over vriendjes en vriendinnetjes, echtgenoten en echtgenotes, vaders en zoons en popsterren en hun managers. Want als je goed oplet, zul je zien dat de liefde eigenlijk altijd en overal om je heen te vinden is.


3. New Year's Eve
New Year's Eve: een romantische komedie met een sterrencast. De film volgt een aantal singles en stellen in New York op de meest feestelijke avond van het jaar. Terwijl hun paden zich kruisen, ontstaat een verhaal vol liefde, hoop, vergiffenis, tweede kansen en een nieuw begin.4. The Holiday

Kris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz) zijn twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen. Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje met de kerstdagen, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen. Ze komen erachter dat een verandering van adres daadwerkelijk je leven kan veranderen.


5. The Polar Express

Kom op, slaapkop, klim uit je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven! Want dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten... Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers! Welkom aan boord van The Polar Express! Tom Hanks vertolkt de hoofdrol in deze door Robert Zemeckis geregisseerde familiefilm. Een moderne kerstklassieker die met verbluffende nieuwe animatietechnieken een lekker ouderwetse en magische kerstsfeer weet op te roepen. "Eerst zien en dan geloven", beweert een geheimzinnige zwerver die met je meereist. Je zult wonderen zien. En je zult ze geloven. Instappen!

6. Sleepless in Seattle

Stel je voor dat jouw liefde van je leven ergens rondloopt. Iemand die je nog nooit hebt gezien. Iemand die je misschien nooit zult ontmoeten.... Jonah Baldwin wil weer een vrouw voor zijn vader Sam en belt zelfs naar een radioprogramma, waarop duizenden vrouwen reageren. Jonah maakt al snel zijn keuze; Annie is de ware. Er zijn alleen nog wat praktische problemen; Baltimore ligt aan de andere kant van Amerika, Annie staat op het punt te trouwen met de saaie Walter en Sam heeft zo zijn bedenkingen over de persoon Annie.


7. Bridget Jones Diary

Bridget is een ruim dertigjarige vrijgezel die ervan overtuigd is dat iedereen alles goed voor elkaar heeft, behalve zij. De paar ambities die ze heeft zijn ogenschijnlijk onhaalbaar. Haar liefdesleven is een permanente crisissituatie. Bij het begin van het nieuwe jaar besluit ze dat het tijd is om haar leven in eigen hand te nemen en om een dagboek te gaan schrijven. Tevens neemt ze twee beslissingen: ze wil twintig pond afvallen en een aardige verstandige vriend vinden. Bridget is in tweestrijd. Het gaat om twee mannen: haar charmante, sexy, maar gevaarlijke baas Daniël en Mark, die in het begin afstandelijk en saai lijkt, tot zijn ware aard naar boven komt. Komische gebeurtenissen volgen elkaar op en uiteindelijk ontdekt Bridget dat ze uitstekend in staat is om de verwarring om haar heen te overleven....

8. Home Alone 1 & 2
Home Alone: het zal je maar gebeuren! Je ouders gaan op vakantie en ze laten jou achter in dat grote huis! Als er dan ook nog inbrekers het op het huis hebben voorzien, heb je de poppen aan het dansen. Maar onze kleine held Kevin (Maccaulay Culkin) weet wel raad met deze boeven. De twee inbrekers hebben geen verweer tegen de slimme valstrikken die Kevin voor ze klaar heeft staan.

Home alone 2: Goed nieuws voor Kevin McCallister: hij gaat op vakantie naar New York! Het slechte nieuws is alleen dat zijn ouders op vakantie zijn in Florida. Kevin is dus weer eens helemaal alleen en moet op zoek naar eten, onderdak en een beetje lol; gelukkig lukt dat met de creditcard van zijn vader. Kevin geeft geld uit als water, maar het wordt gevaarlijk als de Wet Bandits, Harry en Marv (Joe Pesci en Daniel Stern) uit de gevangenis ontsnappen en ook in de Big Apple belanden. Kevin moet ze opnieuw te slim af zijn en ze steeds één stap voor blijven.

9. Hachi (Christmas Packaging)

Op een koude avond vindt professor Parker Wilson een puppy op het treinstation. Hij kan het niet over z'n hart verkrijgen het dier achter te laten en neemt de hond mee naar huis. Zijn vrouw zit allerminst op een nieuw gezinslid te wachten, maar als ze ziet hoe snel haar man en dochter verknocht raken aan de pup gaat ze overstag.

Parker en de hond, Hachi genaamd, zijn al snel onafscheidelijk. Hun unieke band is het begin van een ontroerend verhaal over ware vriendschap en onbegrensde loyaliteit.


10. Call Me Claus
Een heerlijke kerstfilm met Whoopi Goldberg! Lucy Cullins is een succesvolle maar chagrijnige producent bij een home shopping tv-zender. Ze neemt Nick aan om Santa Claus te spelen tijdens de live-uitzendingen en het wordt een groot succes. Tot haar grote verbazing beweert Nick de echte Kerstman te zijn en en hij vertelt haar dat zij de uitverkorene is om hem op te volgen. Maar Lucy gelooft helemaal niet meer in de Kerstman, laat staan dat ze zijn baan over wil nemen!

Wat is jouw favoriete kerstfilm?