Hier vind je de leukste Alpaca farms in Nederland

Vrije tijd door Sanne Michelle

Alpaca’s, wie houdt er niet van de wollige dieren? Regelmatig gaan mensen met de fluffy pluizenbollen wandelen. De nieuwsgierige diertjes, oorspronkelijk uit Zuid-Amerika zijn allesbehalve mensenschuw. Wil jij deze levensgrote knuffeldieren ontmoeten? In dit artikel vind je de leukste alpaca farms in Nederland.

Alpacafarm Vorstenbosch - Noord-Brabant

Bij deze boerderij met zo ongeveer 60 alpaca’s kun je naast een wandeling maken, ook picknicken én overnachten! Wakker worden tussen de alpaca’s, wie wil dat nou niet? Mocht je gewoon lekker willen lunchen of high teaen, dat kan bij de Alpacabar!

Alpacaworld Brielle - Zuid-Holland

Bij Alpaca World is het mogelijk om onder begeleiding met alpaca’s te wandelen. Op de route kom je langs bijzondere plekken, zoals de poort die op 1 april 1572 door de Watergeuzen is veroverd om Brielle te bevrijden van de Spanjaarden. Onderweg leer je alles over deze fluffy beesten en er is gelegenheid om veel foto’s te maken. Aanrader!

Alpaca Eco Farm - Noord-Holland

Kennis maken met Don Juan, Zorro, Carlos, Patron, Nacho en Pablo doe je bij Alpaca Eco Farm in Egmond aan de Hoef. Je kunt hier een bos-, boerderij- of strandwandeling maken met één van deze knappe mannen. Voor groepsuitjes of teambuilding kun je hier ook terecht. De natuurlijke setting en aanwezigheid van alpaca’s zorgt voor een plezierige en ontspannen sfeer. Dit blijkt een erg succesvolle basis te zijn voor het bereiken van diepgang. Toch eens voorstellen bij de teamleider?

Alpaca boerderij Lemelerveld - Overijssel

Beleef hier jouw ultieme alpacadroom. Een uurtje knuffelen, high teaen of een fotoshoot doen, het kan allemaal. Op deze boerderij komen de diertjes binnen met een medische hulpvraag en ze krijgen alle liefde en zorg die ze nodig hebben. Naast dat je een superleuke dag hebt, steun je ook nog eens de medische opvang. Extra bijdrage doen? Ze verkopen ook zelfgemaakte unieke alpaca bekers, truien en baby rompertjes, super cute! Wanneer gaan we?

AlpacaOord Drenthe

Samen met je vriendinnen dé natuurlijke alpaca ervaring beleven doe je bij AlpacaOord in Drenthe. Je kunt hier wandelen met een groep nieuwsgierige alpaca’s en hebt ieder je eigen beestje aangelijnd mee door het Drentse landschap. De maximale groepsgrootte is 15 en je betaalt dan €25 per persoon. Wij voelen een girls trip aankomen!

Alpacahoeve Klinkenberg - Zuid-Holland

Heb je al eerder een alpaca wandeling gedaan en ben je op zoek naar ontspanning en innerlijke rust? Dan ben je bij deze alpacahoeve op het juiste adres! Je kunt hier namelijk Alpaca Yoga doen. De dieren stralen rust uit en zullen je een hele nieuwe beleving geven. De ultieme ontspanning in de natuur.

Bella Torem Alpacahouderij - Noord-Brabant

De familie Krijgsman, die deze boerderij houden zijn echte alpaca liefhebbers. Tijdens hun reis in 2009 naar Peru maakten zij voor het eerst kennis met de prachtige dieren. Vanaf dat moment waren ze op slag verliefd en zijn ze de boerderij begonnen. Ieder jaar worden er kleintjes geboren, die cria’s genoemd worden. Suuuuper cute! Je kunt de alpaca’s en hun jongen knuffelen en foto’s maken. Een bezoekje is overigens helemaal gratis.