Thuisblijven deze zomer: dit kun je allemaal doen!

Vrije tijd door Marleen_S

Terwijl je vriendinnen allemaal met een koffer vol bikini?s naar verre oorden trekken, vraag jij jezelf af hoe je in hemelsnaam deze zomer moet overleven. Niet getreurd, ook voor de thuisblijvers is er genoeg leuks te doen!

 
Het liefst wil je jezelf verstoppen in een donker hoekje en huilend de zomer zo snel mogelijk voorbij zien gaan. Iedereen om je heen praat over zonovergoten Spaanse Costa?s, verre reizen naar Azië of kamperen in de wildernis. Helaas zit een vakantie er voor jou dit jaar niet in. Nou ja, op die paar dagen vrij na dan. Hoe je die het beste doorbrengt? Met de volgende tips is de keuze meer dan reuze!


De echte Zomertoer van NS is helaas niet meer, maar je kunt wel vaak bij Blokker, HEMA of de supermarkt heel voordelig kaartjes kopen waarmee je een dag lang met z'n twee door het hele land kunt reizen. Neem je moeder of een vriendin mee en bezoek een stad die hoog op je lijstje staat.

In plaats van je zoveelste standaard maaltje na je werk, kun je ook gaan picknicken. In het park of in je eigen tuin: met een lekker temperatuurtje en een glaasje rosé is het heerlijk.

Ben je meer een party animal? Koop dan kaartjes voor allerlei leuke festivals deze zomer. Uitverkocht? Op de Facebook-pagina Kaartjes gezocht/aangeboden vind je misschien nog jouw lucky ticket.

Houd voor je buren, vriendinnen en collega?s een zomerfeest in de tuin of op je balkon. Barbecue en fakkels aan en het feest kan beginnen!

Heb je wel budget om eropuit te trekken, maar niet voor een 11-daagse vakantie? Ga dan een weekendje kamperen. Leen een tentje van de buren en zoek een plekje op een natuurcamping in Twente.

Speel toerist in eigen land en bezoek elk weekend een grote stad en ga alle highlights af, zoals de Dam in Amsterdam, de kaasmarkt in Alkmaar of de Euromast in Rotterdam.

Ga iets nieuws leren en dan het liefst iets wat met de zomer te maken heeft. Leer salsadansen, volg een cursus ijs maken of ga surfen.

Ga samen met je lover naar een watersportpark of attractiepark waar je echt nog een keer naartoe wilt. De Efteling, Walibi World of Moviepark Germany.


Klim op je oude vertrouwde fiets of huur een Vespa. Zoek een route uit waar je langs veel natuur komt en ga los met bessen of bramen plukken.

Het geld dat je vriendinnen kwijt zijn aan hun vakantie kun jij mooi gebruiken om een lekker middagje te shoppen in de summersale. De gouden tip: ga naar Antwerpen! Daar vind je winkels die ze vaak in Nederland niet hebben en je bent gelijk even lekker weg.

De all time favorite: ga een dagje naar het strand! Maak een picknickmand klaar met lekkere drankjes en neem een beachball tennisset mee!

Organiseer met je vriendinnen een roadtrip door Nederland en eet bij elke interessante plaats die je tegenkomt de plaatselijke lekkernij. Zoals Bossche bollen in Noord-Brabant of een portie vis in Volendam.

Als je een weekje vrij bent is het leuk om de schiereilanden af te gaan. Een lekker tochtje met de boot en als je wilt kun je ook ein-de-lijk een keer dat wadlopen uitproberen.

Net zoals alle zomers zijn er nu ook weer talloze chicklits uitgebracht. Leen ze bij de bieb of koop ze in de boekenwinkel en lees ze allemaal uit.

Nederland staat bekend om de miljoenen rommelmartkjes. Vooral in de zomer zijn er overal wel jaarmarkten of snuffelmarkten te vinden. Speuren maar!

Nee, je gaat niet naar een warm zonnig land, maar als je elke dag iets buitenlands eet, zoals Grieks of Turks, waan je je toch voor even in zomerse sferen. Helemaal als je jezelf trakteert en uit eten gaat!

Je hebt het geld er absoluut niet voor, maar doe alsof en maak een proefritje in jouw droomauto. Weet je gelijk waarvoor je kunt sparen.


Komt het zonnetje nou niet bepaald door? Ga onder de zonnebank en krijg alsnog een lekkere bruine teint. Word je heel vrolijk van als je in de spiegel kijkt.

Maak een zomer playlist voor op je mp3-speler of telefoon en zet deze elke dag keihard aan als je naar je werk gaat. Dat is pas een goed begin van de dag!

In de zomer zijn er in het hele land ontzettend veel kermissen. Weet je nog dat je vroeger op 'eurodag' voor een prikkie je kotsmisselijk liet ronddraaien in allerlei foute attracties? Koop ook gelijk een suikerspin en doe mee met een schietspelletje.

Huur of leen een grote vlieger en ga samen met je lover op een groot veld of op het strand een middagje vliegeren. Heb je gelijk een goede work-out te pakken.  

Maak een bucketlist en werk deze in de zomer al af. Lijstjes zijn altijd leuk om te maken en het al helemaal als je veel punten kunt afstrepen. Dat geeft een heerlijk voldaan gevoel!

Win leuke veilingen op VakantieVeilingen en probeer de gekste dingen uit. Een dag in een Ferrari rijden bijvoorbeeld of een relaxed dagje het water op met een luxe boot.

Heb je een groot veld bij je in de buurt? Trommel wat vriendinnen op en maak een kampvuur. Een zak marshmallows en een gitaar erbij en je avond kan niet meer stuk.

Eet een softijsje met spikkels! Do we need to say more?

Om echt te relaxen, na je werk of gewoon de hele zaterdagmiddag, koop je een hangmat! Het liefst zo?n kingsize variant waar je lekker in kunt wegdommelen.

Houd tot slot een fotodagboek bij van alle leuke dingen die je deze zomer doet en plak ze in een mooi album. Leuk klusje voor het laatste zomerweekend!
 
Wat doe jij als je een zomer geen vakantie hebt geboekt en thuis achterblijft?

Bron beeld: Weheartit