Beha’s mooi houden in je kast of lade? Dat doe je zo

Vrije tijd door Angel

Als je net een nieuwe beha hebt gescoord, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Dit doe je door de beha op de juiste wijze te wassen, maar óók door de bustehouder op een handige en veilige manier op te bergen.

Lees ook: Zo bouw jij een capsule garderobe

Cups

Dat gevoel wanneer je eindelijk je beha uit kan doen na een lange dag: finally! Een heerlijk gevoel toch? Het is alleen niet zo’n goed idee om je beha in de lade te proppen met de cups in elkaar gevouwen. Hierdoor rekt je beha uit. De bovenkant van de cups gaan dan naar buiten krullen. Niet heel ideaal als je een strak kledingstuk wilt dragen. Het is dus beter om je beha’s zo netjes mogelijk op te bergen, zonder dat deze wordt uitgerekt. Daar zijn genoeg makkelijke manieren voor. 

1. Ruimte creëren

Zorg er ten eerste voor dat je genoeg ruimte hebt in je lade. Dan kun je de beha’s netjes verdelen. Leg ze los op elkaar of achter elkaar.

2. Sluit je beha’s

Het is belangrijk om je beha’s altijd te sluiten. Zo blijven de haakjes niet aan andere items hangen zoals onder andere je ondergoed of sokken. Dit kan de kwaliteit van de haakjes verslechteren.

3. Maak onderscheid

Maak onderscheid tussen de behasoorten die je hebt. Als je veel voorgevormde beha’s hebt, kun je die makkelijk over elkaar heen leggen. Voor de niet voorgevormde beha’s kun je altijd nog een paar sokken of onderbroeken in de cups leggen, zo blijven ze stevig.

4. Gebruik een opberg- of schoenendoos

Geen ruimte meer in je lade? Gebruik dan een opberg- of schoenendoos. Deze zijn prima te gebruiken als organizer. Bovendien stop je het zo in je kast en heb je geen last meer van een opgepropte lade.

5. Schaf ladeverdelers aan

Als je veel lingerie hebt, kan het lastig zijn om in een keer die goede beha eruit te vissen. Herkenbaar? Dan zijn ladeverdelers de perfecte oplossing. Hierdoor heb je een geordend overzicht en blijven de beha’s van mooie kwaliteit.

Lees ook: Jeans wassen: dit is hoe je te werk moet gaan

Beeld: iStock