Lekker lezen: zo kies je de beste e-reader

Vrije tijd door Paula Heeger

Ben je op zoek naar de beste e-reader? Nu het weer voorjaar is en je misschien wel op vakantie gaat, is een e-reader vol fijne boeken natuurlijk superhandig. Geen koffer vol boeken, maar een dunne e-reader met vers leesvoer. Dit is hoe je de beste e-reader kiest die bij jou past.

Beste e-reader kiezen tip #1 - Denk na over het formaat 

De beste e-reader is natuurlijk een e-reader die bij je past. Denk daarom als eerste na waarvoor je je e-reader wilt gebruiken. Een kleine e-reader van 6 tot 8 inch is lekker makkelijk als je boeken wilt lezen in bed of 'm vaak mee wilt nemen in de trein. Als je ook liever artikelen leest uit kranten en tijdschriften of pdf-bestanden voor werk of school, dan is een e-reader van 12 inch of groter handiger.

Beste e-reader kiezen #2 - Horizontaal of verticaal

Ook handig om even duidelijk te hebben voor jezelf: ga je voor de klassieke e-reader met een verticaal scherm of kies je voor een e-reader met een meer horizontaal scherm? Een e-reader met een breder scherm leest fijn in bed en is ook makkelijk om vast te houden. Denk goed na over wat voor jou het fijnst is en waar je het liefst op zou lezen.

Beste e-reader kiezen #3 - Check of er abonnementen zijn voor e-books

De meeste e-readers zijn van Kobo of Kindle. Vooral Kobo is groot in Nederland, omdat je er heel makkelijk een abonnement mee kunt afsluiten voor een bepaald bedrag per maand. Daarna heb je toegang tot heel veel (actuele) boeken. Op e-readers van Kobo kun je ook gemakkelijker ebooks van de bieb zetten en andere epub-bestanden. Bij Kindle is dat wat ingewikkelder. Wel kun je ook bij Kindle een Kindle Unlimited-abonnement nemen via Amazon. Denk hier dus zeker overna als voor je jouw beste e-reader kiest! Kun je daarna lekker lezen.

3 x de beste e-readers

Beste e-reader #1 - Kobo Forma e-reader

beste ereader, ereader kopen

Kobo Forma e-reader bij Bol.com

Beste e-reader #2 - Kobo Libra H2O e-reader

beste ereader

Kobo Libra H2O e-reader bij Bol.com

Beste e-reader #3 - Kindle e-reader 

beste ereader

Kindle ereader bij Amazon..nl