Dankzij deze 6 tips krijg je je hond met gemak in bad!

Vrije tijd door Jennifer

Iedereen heeft weleens een flinke wasbeurt nodig. Niet alleen jij, maar ook je lieve hond! Bijvoorbeeld als ‘ie weer eens thuiskomt in een jasje van modder. Sommige honden genieten enorm van een bad, terwijl andere direct wegrennen. Heb jij zo’n hond die gruwelt van een bad? No worries, met deze tips maak je het weer leuk voor je hondenvriendje.

honden wassen bad tips

Lees ook: Deze 13 honden hebben niet door hoe groot ze zijn

1. Eerst lekker spelen met de hond

Wil je dat je hond niet tegenstribbelt tijdens het badderen? Zorg dan dat je al van tevoren een sneaky plannetje opzet. Ga eerst lekker spelen met de hond en maak een extra groot rondje (bijvoorbeeld door het bos). Als je hond helemaal is uitgeput, wordt die vanzelf ook relaxt. Hierdoor denkt de hond "o, whatever", zodra hij het bad ziet. Hij ziet het als iets verfrissends in plaats van iets engs.

2. Niet haasten!

Mocht je hond na het spelen tóch nog niet in bad willen, overhaast je hond dan niet. Jij vindt het ook niet leuk als dingen worden opgedrongen, toch? Een hond is in dat opzicht best menselijk. Hoe gestrest je ook wordt, houd je in voor de hond. Als je gaat haasten, wordt de hond alleen maar banger. Arm beest!

3. Blijf rustig

Honden nemen namelijk heel makkelijk emoties over. Daarom is het belangrijk dat je als baasje rustig blijft. Wanneer jij je heel vrolijk en blij gedraagt tijdens het badderen, wordt je hond als het goed is ook enthousiast. Hij verwacht nu dat er iets leuks gebeurd. Eh… natuurlijk! Een bad is héél leuk!

4. Maak gebruik van hondenspeeltjes

Om je hond niet helemaal in de maling te nemen, kun je het badderen écht leuk maken. Hoe? Gebruik leuke hondenspeeltjes, die veilig in het water kunnen. Maak van het bad een speelplek, waar je hond nooit meer weg wilt!

5. Begin al op puppy leeftijd

Een heel goede tip bij het wassen van honden is om er vroeg mee te beginnen. Belangrijk is namelijk dat je hond went aan het badderen. En hoe kun je dit nou het beste doen, dan door veel te oefenen met het bad. Laat je hond dus al wennen aan het bad, wanneer die een puppy is. Hoe sneller hij het bad leert kennen, hoe makkelijker ze best friends worden.

6. Geef als beloning hondensnoepjes

Wanneer je hond vervolgens eindelijk zonder tegenstribbelen in bad gaat, beloon ‘m dan. Al kun je de beloning ook gebruiken als lokkertje natuurlijk. Als je hond weet dat hij een snoepje krijgt, wordt het bad ineens heel leuk!

Lees ook: Dit is hoeveel slaap je hond echt nodig heeft