Werkt praten met een babystemmetje tegen een hond echt?

Vrije tijd door Laura D

Lacht iedereen je uit omdat je tegen je hond praat alsof het een baby is? Zo gek is het helemaal niet, als we de studies moeten geloven. Honden blijken veel beter te reageren op een babystemmetje dan op je normale toonhoogte.

Lees ook: Dit wil je voor de zomer: een opblaasbare roze limousine

Who’s a good boooy?

Studies hebben bewezen dat zowel puppies als volwassen honden happy worden als je met een hoog stemmetje tegen ze praat. Het zorgt voor een betere emotionele band en de viervoeters vinden je liever. Als je met een hoog stemmetje tegen volwassen doggies praat, zal je hond beter naar je luisteren. Hij begrijpt dat je tegen hem praat, omdat je je speciale stemmetje opzet. Ook maakt het jullie band sterker. Je bent dus in ieder geval geen crazy dog mom als je met een babystem tegen je geliefde huisdier praat.

via GIPHY

Toonhoogte

Honden associëren hoge geluiden wel vaak met beloning of opwinding. Ze horen dus niet precies wat je zegt, maar letten vooral op de toonhoogte en intonatie. Zo zijn er video’s waarin mensen negatieve zinnen in een hoge toon zeggen (zoals 'foei'), en de viervoeter toch enthousiast reageert. Kinda rude, maar stiekem wel een beetje grappig.

Lees ook: Typische Nederlandse uitspraken die jij ook gebruikt