Met deze tips kun je veel meer boeken lezen (ook als je geen tijd hebt)

Lifestyle door Anne-Fleur

Veel lezen heeft mega veel voordelen. Je wordt er slimmer van, je krijgt meer inspiratie, je creatieve brein krijgt een oppepper en het is gewoon heel erg leuk. Wanneer je een fijn boek leest, wil je je het liefst helemaal in verstoppen en helemaal in het boek kunnen opgaan. Die hele experience wordt een stukje moeilijker als je niet zoveel vrije tijd hebt. Met deze tips gaat het je dus wél lukken.

Lees ook: Waarom slapen met een knuffel helemaal niet raar is (en zelfs gezond)

Zo kun je meer boeken lezen als je geen tijd hebt

Heb jij ook een hele waslijst aan boeken die nog moet lezen in je notities staan (of zelfs al in de boekenkast), maar je komt gewoon echt niet aan lezen toe? Zonde! Boeken lezen is heerlijk en rustgevend en zou je eigenlijk elke dag moeten doen. Met deze tips gaat je dat ein-de-lijk lukken. 

Doelen stellen

Nu denk je waarschijnlijk: ehh, doelen stellen voor een hobby? No thanks. Op zich is het niet zo dramatisch als je denkt, maar doelen stellen voor het aantal boeken dat je per maand wil lezen, of hoofdstukken die je per week af wil hebben is mega handig. Stel je wil sowieso één boek per maand uit hebben, dan is dat al je doel. Je kunt het nog onder verdelen in 'x' hoofdstukken per week of per dag, zet het in je reminders en hup, je doel is aan het eind van de maand behaald.

Leesclub of een leesbuddy

Ook hier kun je je twijfels over hebben, want een leesclub vergt toch wel iets meer moeite dan gewoon op de bank zitten met een boek. Toch kan een leesclub of een leesbuddy heel leuk, gezellig én handig zijn. Een accountibility partner helpt je je doel te behalen en door zo'n club of afspraak met iemand, móet je bijna wel. 

Altijd een boek mee

We krijgen er een beetje main character vibes van, maar dat is helemaal niet erg. Leuk, juist. Het is namelijk mega slim om overal waar je gaat een boek mee te nemen. Als je zit te wachten op te bus, ín de bus zelfs, of als je in de wachtkamer zit bij de tandarts. Allemaal plekken en kansen om eindelijk eens je boek te gaan lezen. Hoe chill. Zo haal je dat doel dat je hebt gesteld (al overtuigd?) met gemak.

Lees ook: Welke Y2K trend je moet proberen volgens je sterrenbeeld