Deze vier dingen wijzen er op dat je net zoals je moeder wordt

Lifestyle door Anne-Fleur

"Ik ga NOOIT zoals mijn moeder worden", een zin die menig mens vaak heeft uitgesproken. Waarschijnlijk ben je daar in het dagelijks leven vrij weinig mee bezig en betrap je jezelf er misschien zelfs soms op dat je juist wél opeens heel erg op je moeder lijkt. Of dat nu je manier van schoonmaken is, of hoe je je eten kookt; dit zijn vier signalen die er op wijzen dat je net zoals je moeder wordt. 

Lees ook: Waarom slapen met een knuffel helemaal niet raar is (en zelfs gezond)

Signalen dat je op je moeder gaat lijken

Of je het nu wil of niet, er bestaat een hele grote kans dat jij heel veel dingen van je moeder gaat overnemen. Ze heeft je immers jarenlang opgevoed met haar normen en waarden, waarvan ze hoopte dat jij ze zou overnemen. Jullie kunnen de grootste ruzies hebben, maar lang boos blijven lukt niet, want ze is en blijft altijd je moeder. 

1. Je merkt dat je haar manier van dingen doen overneemt

Vroeger dacht je misschien dat het super raar was hoe jouw moeder altijd de aardappelen kookte, maar nu je op jezelf woont en zélf die aardappelen klaarmaakt, kom je erachter dat je het op precies dezelfde manier ook doet. Oeps. Hetzelfde geldt voor dingen die jij én zij allebei nu zeggen. Een uitspraak die je alleen je moeder hoort zeggen? Je hoort het jezelf anders ook best wel vaak zeggen tegenwoordig...

2. Als er bezoek komt wil je alles netjes en schoon hebben

Een typisch moeder ding zeg je? Nou, eerder een typisch moeder-dochter ding. Je vond het altijd maar raar dat het hele huis spik en span moest zijn, maar nu je zelf een house owner bent, kun je het echt niet aan als er troep op de vloeren, tafels en kastjes ligt hoor. 

via GIPHY

3. Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Eerder maakte je nooit lijstjes, want je moeder deed dat altijd voor je. Je had het niet echt nodig dacht je, maar nu je volwassen bent, zijn die dingen toch eigenlijk best wel handig. Of het nu een krabbeltje met: 'was aandoen' is, of een waslijst aan boodschappen - lijstjes are taking over. En dat heb je allemaal aan je lieve moeder te danken. 

4. Dingen van vroeger maken je helemaal happy en nostalgisch

Als kind schaamde je je dood voor je moeder, die helemaal gek kon worden door dingen van vroeger. Muziek, kleding of BN'ers: als het iets van 'vroeger' was, dan was mama blij. Je kon er met je hoofd niet bij, want ehm, dat is helemaal niet hip. Maar nu merk je af en toe dat je toch best wel goed gaat op oude hits uit de jaren van jouw jeugd en dat babyfoto's kijken eigenlijk best een leuke bezigheid is. 

Lees ook: De reden dat je links en rechts wel eens met elkaar verwart