Wanneer draag je welke lingerie?

Mode & trends door Redactie Ze.nl

De welbekende string boven de broek of een prachtig rugdecolleté door een te strakke bh. Not so charming, wel? Maar hoe moet het wel en wanneer draag je welke lingerie? Dat is niet altijd even eenvoudig. De juiste lingerie is van levensbelang als je goed voor de dag wilt komen. Met deze lingerietips gaat jou dat lukken!

De grootste modeflater? Met stip op nummer één is dat toch wel kleding die niet mooi zit. En negen van de tien keer heeft dat niets te maken met wát je aanhebt - iedereen heeft een eigen ik-houd-nu-eenmaal-van-panter-smaak, maar juist wat je eronder draagt. Want wanneer draag je welke lingerie? Er is niets zo zonde als dat mooie nieuwe truitje dat je drie kilo te zwaar maakt, omdat je niet de juiste bh aanhebt.

Tip 1: Witte broek + rode string | wanneer draag je welke lingerie

Dit is een tip die je de rest van je leven met je meedraagt, want een witte broek schijnt vrijwel altijd door. En een witte onderbroek gaat dit niet tegen. Een rode onderbroek - of liever een string - is je redding. Niet zo'n fan van strings? Een naadloze boxer kan ook. Let bij het kiezen van de kleur rood op dat je geen te felle kleur neemt en ook niet een variant met figuurtjes. 

Tip 2: Een T-shirt beha | wanneer draag je welke lingerie

Waar je garderobe ook een instant opkikker van krijgt, is als je een zogenoemde T-shirt beha draagt. En inderdaad, dit is vooral een aanrader als je fan bent van strakke(re) T-shirts. Een verkeerde beha zorgt dat je vetkwabjes gaat ontwikkelen op de verkeerde plekken. Draag je een kanten variant of eentje met allerlei tierenlantijntjes? Heel leuk voor in de slaapkamer, maar zo'n beha is niet geschikt om onder een strak truitje te dragen. Investeer in een goede T-shirt beha en je ziet geen enkel randje uitsteken.

Tip 3: Verleiden | wanneer draag je welke lingerie

Zoals hierboven al is gezegd: in de slaapkamer mag je losgaan. Ook qua lingeriekeuze. Ben je wat steviger gebouwd? Kies dan niet voor een balconette-beha, maar ga voor een wat meer verhullender model. En dat kan ook heel sexy zijn, want dan blijft er nog wat te fantaseren over. Wil je geen pikante tijgerstring aan als het voorspel gaat beginnen? Kies eens voor een kanten hipster of een schattig mini-onderbroekje met doorschijnende stof. 

Let op: lingerie voor in de slaapkamer is ook bedoeld om daar te blijven. Er is niks mis met een beetje decolleté, maar houd het wel bescheiden als je in het openbaar bent. Een jarretel die onder je rokje uitsteekt is alles behalve lady like.

Tip 4: Druk in de weer? Draag een boxer | wanneer draag je welke lingerie

Ga je een vriendin helpen verhuizen? Of moet je flink wat sjouwwerk verrichten op je werk? Dan is het niet heel handig om onder je spijkerbroek een dikke vette string te dragen. Voor je het weet piept 'ie er bovenuit en heb je geen bouwvakkersdecolleté, maar wel iets wat net zo onaantrekkelijk is.

Draag liever gemakkelijk ondergoed zoals een boxer. Ook een sportbeha kan heel fijn zitten, omdat je wat meer bewegingsvrijheid hebt. Is wel zo fijn als je een bank van driehoog naar beneden moet tillen zonder lift. Als je ondergoed lekker zit, sjouw je veel makkelijker dan wanneer je elke keer een behabandje in je rug voelt prikken.

Tip 5: Een body | wanneer draag je welke lingerie

Iets wat heel erg in is in lingerieland is de body. Het woord zegt het al, het is een lingerie-item dat je hele lichaam bedekt. Eigenlijk is het een te lang hemd en bij sommige varianten zit het broekje er ook aan vast. Wat het voor je lichaam doet? Stel, je wilt een prachtig jurkje aan voor je verjaardag, maar ondanks een goedzittende beha en onderbroek zie je toch de randjes erdoorheen. Een body biedt uitkomst want het bedekt je hele lichaam en trekt dit ook strak. Geen rolletje meer te bekennen!

Tip 6: Perfect afgelijnde beha | wanneer draag je welke lingerie

Van de body komen we gelijk op toch wel de belangrijkste tip ever: draag een goede beha. Het is een welbekend gegeven dat wij Nederlandse vrouwen het niet zo nauw nemen met deze 'regel'. Te vaak dragen we nog een verkeerde behamaat, vaak omdat 'ie zo lekker goedkoop was. Stap eens een goede lingeriezaak binnen en een of twee goede beha's aan. Laat je opmeten en kies er een die je goed kunt combineren met je ondergoed. Je hebt hier veel meer aan en ook langer plezier van dan wanneer je vijf goedkope beha's op de kop tikt.

Tip 7: Benadruk je pluspunten | wanneer draag je welke lingerie

Heb je mooie volle borsten? Of een nog stevigere bilpartij dan Jennifer Lopez? Benadruk je plusplunten in plaats van ze te verhullen! De wereld mag best zien wat je in huis hebt, maar ga niet over the top. Een decolleté tot op je knieën is een beetje ordinair net zoals een te strakke broek met een nog strakkere string die erdoorheen knalt. Hoe je ze wel op de juiste manier in de spotlights zet? Koop een boxer die een liftend effect op je billen heeft of een beha waarin je borsten perfect worden geaccentueerd.

Tip 8: Sporten met comfort | wanneer draag je welke lingerie

Dat het beter is voor je borsten om tijdens het hardlopen een sportbeha aan te trekken is logisch. Maar ook de juiste slip of string is een must als het aankomt op sporten. Tijdens het hijgend rondrennen in een lesje body pump heb je veel bewegingsvrijheid nodig. Als alles lekker zit en goed meebeweegt met alles wat je doet, raak je ook niet geïrriteerd als die string in je billen snijdt. Trek een stevige string, slip of boxer aan. Echt, je merkt verschil.

Heb jij nog goede lingerietips?