6 kneuterige plaatsen in Nederland waar je moet zijn geweest

Reizen door Sabine

Als we aan een leuke vakantiebestemming denken, denken we vaak nogal groots en ver weg. Thailand, Indonesië, Amerika: kom maar door! Maar ons kikkerlandje kent ook heel wat plekken die je zeker een keer bezocht moet hebben!
 
Toeristen komen van heinde en ver om ons land te bezoeken. Ze schieten er lustig op los met hun camera terwijl jij je nog weleens wil afvragen wat er nou o zo mooi is aan de zoveelste Amsterdamse gracht. Ook bezoeken ze vele plekken waar jij nog helemaal niet bent geweest. Onder het mom van: ik kom er vast nog weleens, het is immers toch Nederland, schuif je het steeds voor je uit. Maar deze plekken in Nederland moet je echt eens gezien hebben! 
 
Giethoorn (Overijssel) 
Met al haar waterwegen is Giethoorn toch wel het Venetië van Nederland en daarmee is het toch een plaats die je een keer bezocht moet hebben. In het centrum van Giethoorn kun je enkel komen met de boot of te voet via de smalle weggetjes langs het water. De lieve, kleine huisjes die naast de oevers staan zien er superschattig uit en daarmee is Giethoorn toch echt een plek om te bezoeken. 
 
Volendam (Noord-Holland)
Horen we Volendam, dan denken we meteen aan Jan Smit, Nick & Simon en zoute haring met ui. Nee, dat trekt ons nou niet bepaald. Toch is het zeker een plek die de moeite waard is om te bezoeken! Maak bijvoorbeeld een wandeling langs het mooie Markemeer en geniet daarna van een lekker visje. Dat hoeft echt geen zoute haring te zijn, ook de mosselen en kibbeling zijn er heerlijk! 
 
De Keukenhof (Lisse, Zuid-Holland) 
Wanneer het station weer eens grijs ziet van alle bejaarden, vraag je je meteen chagrijnig af of er een actie is bij de Keukenhof. Zo staat het bloemenpark namelijk bij jou bekend: een plek waar alleen oude mensen en toeristen naartoe gaan. Toch is het het bezoeken absoluut waard. De duizenden verschillende soorten kleurrijke bloemen zorgen ervoor dat je het idee hebt dat je middenin een sprookje terecht bent gekomen. 
 
Nationaal Park Veluwezoom (Rheden, Gelderland) 
Dit park mag in dit rijtje niet ontbreken. Zeker wanneer je van wandelen houdt, is deze plek op de Veluwe er een die je moet bezoeken. Overal waar je kijkt zie je heuvels begroeid met heide. Middenin het park vind je de Posbank (nee, niet de Postbank), het hoogste punt van het Park met een schilderachtig uitzicht. 
 
De Zaanse Schans (Zaandam, Noord-Holland) 
Als je denkt aan de Zaanse Schans, denk je vaak aan Japanners die je omver lopen omdat ze druk bezig zijn met het vastleggen van de oer-Hollandse bezienswaardigheden. Toch hebben ze wel een punt dat ze een bezoek brengen aan deze openluchtattractie. Zo kun je er typische Zaanse huisjes spotten, een replica van de allereerste Albert Heijn bekijken en heb je ook nog eens een mooi uitzicht over de Zaan.  
 
Kazematten (Maastricht, Limburg)  
De Kazematten zijn kilometerslange gangen onder de grond van Maastricht. Heel wat jaren terug werden deze gangen gebruikt om de vijand ondergronds aan te vallen en in de tweede oorlog werd het stelsel gebruikt om te schuilen. Maar nu zijn de Kazematten vooral erg leuk om een middagje (met gids) doorheen te wandelen. 
 
Welke plek in Nederland ga jij zeker nog een keer bezoeken?
Beeld: 1,2,3,4