Dit zijn de meest Instagrammable plekken in Parijs

Reizen door Jennifer

Parijs is één van de populairste steden in Europa en we snappen wel waarom. Als je eenmaal daar bent geweest, wil je eigenlijk nog een keer. Parijs heeft zoveel mooie hotspots en dan hebben we het niet alleen over de Eiffeltoren en Versailles. Aan één dag heb je niet genoeg. Vooral niet als je al deze Instagrammable plekken in Parijs wilt zien.

Lees ook: 5 x schattige dorpjes in Frankrijk die je deze zomer nog kunt bezoeken

Leuke plekken in Parijs #1 - Trocadéro

Hoewel iedereen de Eiffeltoren wel kent, moet je hier natuurlijk wel minstens één keer mee op de foto. Kies dan wel voor een originelere fotoplek en ga niet recht voor of onder de Eiffeltoren staan. Loop liever even een stukje verder naar bijvoorbeeld Trocadéro. Hier vind je een trap, waarvandaan je hele mooie Instagramfoto’s maakt. Sommige mensen wagen hier echt hun leven. Hm, als zij dit kunnen, kan jij het ook, toch?

Leuke plekken in Parijs #2 - Port Debilly

Vind je de vorige locatie toch te veel in de hoogte, blijf dan lekker op de grond en ga naar Port Debilly. Dit is de perfecte plek voor een foto met de Eiffeltoren van onderen. Het schijnt hier ook redelijk rustig te zijn. Al kan dat inmiddels zomaar anders zijn. Vergeet niet een fles wijn en baguette mee te nemen. Dan ga je gewoon lekker picknicken naast de Eiffeltoren, terwijl je wacht op het perfecte fotomoment.

Leuke plekken in Parijs #3 - Pont Alexandre III

Parijs kent veel bruggen. De Seine is natuurlijk ook heel lang. Al is de Pont Alexandre III waarschijnlijk wel de mooiste brug van allemaal. Je kent vast wel de Pont des Arts (van de liefdesslotjes), maar de Pont Alexandre III heeft een meer klassieke stijl. De liefdesslotjes hangen inmiddels toch niet meer bij de andere brug, dus waarom zou je daar nog heen gaan? Bij de Pont Alexandre III schiet je veel mooiere Instagramfoto’s! Doe dit op een zonnige dag trouwens even rond het golden hour moment in de namiddag. Dan is je foto helemaal perfect!

Leuke plekken in Parijs #4 - Arc de Triomphe

De locatie is heel bekend, maar toch moet je ook even naar de Arc de Triomphe. Laat je alleen niet verleiden door andere toeristen en maak geen foto, terwijl je tussen de auto’s staat. Loop in plaats daarvan even een rondje om de Arc de Triomphe. Het is een minder symmetrische foto, maar alsnog een hele mooie Instagramfoto met de Arc de Triomphe. En je hebt minder last van medetoeristen (en auto's).

Leuke plekken in Parijs #5 - Au Vieux Paris d’Arcole

Parijs is een grote stad, waar je waarschijnlijk heel veel wandelt. Tussendoor moet je dus af en toe zeker even uitrusten. Waarom doe je dat niet meteen in combinatie met een lekkere lunch? Kies vervolgens niet zomaar de eerste de beste uit, maar ga bijvoorbeeld naar Au Vieux Paris d’Arcole. Dit is één van de oudste restaurantjes in Parijs en zit vlakbij de Notre Dame. Overigens is deze plek wel het mooist in de lente. Dan zit het restaurant namelijk helemaal onder de paarse bloemetjes. Het beste moment voor je Instagramfoto is dan voor openingstijd of doordeweeks tussen drie en zes uur ’s middags.

Leuke plekken in Parijs #6 - Carette

Een andere leuke plek én de mooiste lunchplek in Parijs is Carette. Dit is zo’n typisch Franse bistro, waar je zo Emily kan tegenkomen uit Emily in Paris. Het schijnt ook de beste warme chocolademelk – met verse slagroom – te hebben. Dat is wel een bezoekje waard!

Leuke plekken in Parijs #7 - Galerie Vivienne

Als je tijdens een stedentrip graag onontdekte plekken bezoekt, moet je even naar één van de Passages. Vooral Galerie Vivienne hoort echt thuis in het lijstje met leuke plekken in Parijs. Loop zeker even door deze passage, waar je onder andere een schattige, oude boekwinkel vindt. Vergeet daarna niet nog een Instagramfoto te maken voor het beroemde raam met de stapel boeken. Deze vind je dus aan de buitenkant bij 8 Rue Vivienne.

Leuke plekken in Parijs #8 - La Maison Rose

Dan hebben we een plek, die Emily in Paris-fans vast wel herkennen uit de serie. Restaurant La Maison Rose zit namelijk vlakbij de “mooiste straat van Parijs”, aldus personage Mindy. Dat is de Rue de l’Abreuvoir trouwens. Wees wel gewaarschuwd: maak alleen foto’s vóór openingstijd. De medewerkers van deze populaire hotspot worden kennelijk niet zo blij van fotograferende influencers.

Leuke plekken in Parijs #9 - Rue Crémieux

Tot slot nog een andere mooie straat en zeker één van de meest leuke plekken in Parijs. Rue Crémieux is de meest kleurrijke straat in de stad, waar je prachtige foto’s maakt voor je feed. Let ook hier even op, dat je niet per ongeluk voor een huis staat met een no photography-bord. Je mag zeker foto’s maken in de straat, maar wees wel respectvol naar de bewoners. Hier wonen gewoon mensen, hè?

Lees ook: Wacht even: we spreken 'Emily in Paris' al die tijd verkeerd uit