De 8 mooiste droomeilanden binnen Europa

Reizen door Annelot

Droom jij er ook van om je vakantie door te brengen op een paradijselijke bestemming? Dan kom je al snel terecht bij de Seychellen, Maladiven of Hawaï. Helaas is dat niet echt gunstig voor je portemonnee, want alleen al een vliegticket naar deze bestemmingen zijn vaak reteduur. Gelukkig zijn er binnen Europa ook prachtige droomeilanden te vinden. Hieronder een selectie met de mooiste eilanden binnen Europa.

1. Capri

Voor de kust van Napels ligt het prachtige Italiaanse eiland Capri. Het eiland heeft een onvergetelijk mooie kust, weelderige plantengroei en schilderachtige plaatsjes. Waar je ook bent op het eiland, je hebt altijd een fantastisch uitzicht.

Bekijk hier de last-minute deals naar Capri! 

2. Mallorca

Met 550 km aan kustlijn is het Spaanse eiland Mallorca perfect voor een zonvakantie. ’s Nachts kun je je trouwens ook goed vermaken in het wilde nachtleven van Palma.

Bekijk hier de last-minute deals naar Mallorca! 

3. Sardinië

Met nóg meer kustlijn dan Mallorca zit je op Sardinië helemaal goed voor oneindig veel zon, zee en strand. In het binnenland vind je juist weer veel bergen, dus ook als avonturier zit je hier op je plek.

Bekijk hier de last-minute deals naar Sardinië!

4. São Miguel

Dit eiland, ook wel bekend als het ‘groene eiland’ is het grootste eiland van de Azoren. Hier vind je een overvloed aan strand en zee. Ook heeft São Miguel een mooi binnenland met thermale bronnen, kratermeren en vulkanen.

Bekijk hier de last-minute deals naar São Miguel!

5. Zakynthos

Op dit prachtige Griekse eiland vind je één van de mooiste stranden ter wereld genaamd ‘Navagio’. Ook kun je de Blauwe Grotten bezoeken waar je als geoefende zwemmer doorheen kunt zwemmen.

Bekijk hier de last-minute deals naar Zakynthos!

6. Lanzarote

Dit het meeste noordelijke eiland van de Canarische Eilanden. Het is een best ruig eiland met vulkanisch landschap, maar het heeft ook prachtige stranden en schattige haventjes. Ook zijn er perfecte plekken voor (wind-)surfers.

Bekijk hier de last-minute deals naar Lanzarote!

7. Santorini

De perfecte combinatie van ruig en idyllisch vind je op het Griekse Santorini. Witte huisjes met blauwe daken en ruige vulkaankusten… Het eiland wordt niet voor niets het meest romantische van heel Griekenland genoemd.

Bekijk hier de last-minute deals naar Santorini!

8. Ponza

Dit eiland is populair bij Italianen uit de streek van Rome, maar buitenlandse toeristen vind je hier bijna niet. Je hoeft dus niet te zoeken naar een plekje op het strand. Ideaal als je een beetje rust en ontspanning zoekt tijdens de vakantie.

Bekijk hier de last-minute deals naar Ponza!

Lees ook: Bali wel gezien? Deze eilanden zijn net zo mooi en minder toeristisch