Citytrip in Europa: deze 6 fantastische bestemmingen wil je deze nazomer bezoeken

Reizen door Jeanine

De piek van de zomer is inmiddels geweest. Hoewel we nog een paar mooie dagen in het vooruitzicht hebben, komt de nazomer steeds dichterbij. Heb jij nog een vakantie tegoed of wil je er nog even lekker op uit? Goed plan, want na de zomer is het vaak rustiger én is het ook nog eens goedkoper om te boeken. Wat dacht je van citytrippen in Europa?

Lees ook: Vliegen met een kleintje? Zo wordt dat een succes

1. Sicilië, Italië

Heerlijk Italiaans eten, een plaats vol karakter en oude steden om je ogen uit te kijken. Sicilië is een fantastische plek om een bezoekje aan te brengen. Het eiland bestaat uit meer dan schitterende stranden. Er zijn ook genoeg bezienswaardigheden. Breng een bezoekje aan de stad Palermo, de krater van vulkaan Etna of waan je tussen de prachtige, hoge bergen.

2. Salzburg, Oostenrijk

Als je de drukte wilt ontsnappen, kun je het beste naar Salzburg trekken. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Van schitterende watervallen tot een uitzicht waar je u tegen zegt: naar Salzburg moet je werkelijk waar eens heen. Zoek je graag nog meer de natuur op? Dan zit je bij National Park Hohe Tauern goed, met allerlei beken, meren, gletsjers en talloze dieren. Salzburg is de perfecte plaats als je even helemaal tot rust wilt komen.

3. Barcelona, Spanje

Wie een combinatie van strand en stad zoekt, zit in Barcelona goed. Chillen op het strand, cultuur snuiven, prima winkelgelegenheden, bijzondere architectuur en genieten van de Catalaanse keuken: dat wordt gegarandeerd een geslaagde citytrip!

4. Lissabon, Portugal

Op zoek naar een stad waar je Pinterest-bord nog wat van kan leren? Lissabon is the place to be. De stad is gebouwd op heuvels, dus je stappen haal je tijdens je stedentrip wel binnen. Kies je liever voor wat meer gemak? Pak dan de opvallende gele tram. Die vervoert je zo naar prachtige, historische buurten tussen de krappe, kleurrijke straatjes door.

5. Kopenhagen, Denemarken

Wil je eropuit maar houd je van de sfeer van Amsterdam? Verplaats je dan eens naar Kopenhagen. De Deense stad wordt niet voor niets sprookjesachtig genoemd. Zoek het beeld op van de Kleine Zeemeermin, kijk je ogen uit bij de pastelkleurige huisjes of boek een tochtje met de boot door de grachten. Good vibes all over!

6. Rome, Italië

Heb je trek in cultuur en geschiedenis, en heb je een aantal dagen vrij? Ga dan naar Rome. Die paar dagen heb je namelijk wel nodig als je echt alles wilt zien. De Vaticaanstad, het Colosseum, gratis stadswandelingen: er is genoeg te beleven. Kies in Rome wel voor comfortabele schoenen, want je zult sowieso heel veel lopen.

Maatregelen

De coronamaatregelen en regels verschillen per land. Naar het ene land kun je reizen zonder ook maar iets nodig te hebben; in andere landen moet je een negatieve test bij je hebben en je moet wellicht in quarantaine bij aankomst en/of terugkomst. Check voordat je vertrekt dus goed hoe het in jouw vakantieland zit. Houd de maatregelen ook op vakantie goed in de gaten, want er kan snel iets veranderen.

Beeld: iStock

Lees ook: Wildkamperen in Europa: in deze landen kan het