Iew! De meest vieze plek in een vliegtuig is dichterbij dan je denkt

Reizen door Michelle Habets

Je weet het: bacteriën zitten overal. Ook in het vliegtuig dat richting jouw vakantieland vliegt. Voor wie dacht dat het toilet of de handvaten het goorste aan boord waren: you wish. Het plekje met de meeste micro-organismen is namelijk dichterbij dan je denkt.

Lees ook: Bali wel gezien? Deze eilanden zijn net zo mooi en minder toeristisch

Vies veel

Voor de website Travelmath gingen microbiologen op onderzoek uit om te kijken hoe schoon een vliegtuig eigenlijk is. Of beter gezegd: hoe vies het eigenlijk is. Ze kwamen al snel tot de conclusie dat een vliegtuig helemaal niet zo schoon is als we denken.

Het smerigste plekje had je waarschijnlijk niet verwacht. De winnaar is namelijk... *trommelgeroffel*... het uitklaptafeltje! Op zo’n tafeltje zitten 2155 groepjes per vierkante inch (ongeveer 2,5 cm) en voor de vergelijking: op je telefoon zijn dat er maar 27. Iew, dat zijn er vies veel.

via GIPHY

Boven je neus

Maar ook het op één na meest vieze plekje is dichtbij je zitplaats te vinden. Dit is namelijk de airco die bovenop je neus blaast, met maar liefst 285 micro-organismen per vierkante inch, deze worden allemaal zo in je gezicht geblazen. De bronzen medaille gaat met 265 bacteriën naar de doorspoelknop van het toilet, opgevolgd door de stoelriemen die lastig zijn om schoon te maken.

Krijg je hier ook poetsdrang van?

via GIPHY

Lees ook: Deze kleding zou je volgens de douane nooit naar een vliegveld moeten dragen