Zo lang moet je minimaal op vakantie om echt tot rust te komen

Reizen door Chloe

Of je nou de hele dag op het strand gaat liggen of de bergen induikt om te hiken: we zijn op de één of andere manier toch op zoek naar een bepaalde rust als we op vakantie gaan. Even weg van werk en alle andere dagelijkse verplichtingen. Hierna kunnen we dan weer fris en fruitig aan de slag. Maar hoe lang moeten we dan eigenlijk op vakantie om echt tot rust te komen?

Tot rust komen op vakantie

Tot rust komen hoeft niet te betekenen dat je twee weken helemaal niks gaat doen. Het gaat er vooral om dat je even helemaal ontspannen bent en de stress van thuis even vergeet. Geen werkdeadlines, geen was die nog gedraaid moet worden en geen opstapelende klusjes. Gewoon echt weer even opladen. Een stedentrip van drie dagen is natuurlijk niet voldoende om er echt even tussenuit te zijn. Maar hoe lang heb je dan wel nodig om je batterij weer volledig op te laden.

Zo lang moet je op vakantie om op te laden

Volgens de Vlaamse psychologe Fanya Verhenne moet je er echt wel even tussenuit wil je die rust vinden. Zij vertelt dat je minimaal acht dagen nodig hebt om alles echt even achter je te laten. Hierna kan je pas echt alles loslaten en helemaal ontspannen. Na deze acht dagen wordt het dus pas echt relaxt.

Take it slow

Sommige mensen willen alles gezien hebben als ze op vakantie zijn. Hierdoor is hun agenda bijna net zo vol, of zelfs nog voller dan hun agenda thuis. Ook dit is niet verstandig als je echt wilt ontspannen. Natuurlijk kan je wel leuke uitstapjes maken en wat dingen doen, maar plan ook echt voldoende tijd in om echt even niks te doen. Gewoon even met een boekje op het strand liggen of als dat niet zo je ding is lekker op het terras of bij het zwembad genieten van een lekkere cocktail.