Een avondje voor jezelf: zo doe je dat!

Vrije tijd door Fleur
Je wallen hangen op je enkels en je schouders zitten al een week of acht in de stressstand. Hm, eigenlijk moet je er nu wel iets aan gaan doen. Maar wat? Hou eens een avond (écht) voor jezelf. Met deze tips moet dat zeker lukken.

Op de vraag hoe het met je gaat, antwoord je steevast: “Druk, druk, druk!” Daarnaast kun je je niet meer herinneren wanneer je voor het laatst stil hebt gezeten en heb je in weken geen tv gezien. Conclusie? Het is tijd voor een avondje voor jezelf. Hoe ging dat ook alweer? Zo.


Telefoon uit

Je deed het in 2002 misschien voor het laatst, maar: zet je telefoon eens uit. Het kan natuurlijk hilarisch zijn om op de hoogte te blijven van je vriendins stapblunders als jij veilig op de bank zit, maar heb je dan écht een relaxte avond? Zit je net lekker naar je rustieke kaarsen te staren, hoor je weer zestig verschillende pushgeluiden. Een avondje ‘offline’ zijn geeft je eigenlijk direct al meer rust: het is opeens een stuk stiller en je kunt écht ongestoord doen wat je wilt doen. En da’s precies waarvoor je in je huispak geschoten bent.

Hammam

Niets lekkerder dan je lange werkdag eruit relaxen in eigen badkamer. Daarom: tover je poedelplaats om in een hammam! Hoe? Scoor allereerst bij de plaatselijke drogist een lekkere badschuim of douchegel die naar sauna of Turks stoombad geurt. Terwijl je bad volloopt, leg je je handdoek op de verwarming in de badkamer, zodat-ie straks lekker warm is als je ’m om je heenslaat. Heb je geen bad? Zet dan de douche even op een hete stand, zodat het lekker gaat stomen. Even een paar minuten wachten, en daarna kun je van je stoombad genieten onder een straal met een normale temperatuur. Om jezelf een beetje op te peppen, kun je afsluiten met een wisseldouche (ook als je uit bad komt). Daarna wikkel je je heerlijk warme handdoek om je heen en smeer je je van top tot teen in met een lekkere body butter.


Is zo’n relaxsessie niet genoeg voor je? Neem een maskertje (een van deze, bijvoorbeeld) en een fijne lichaamsscrub mee de badkamer in. En als je dan toch onder de douche staat of in bad ligt, kun je net zo goed ook even je benen scheren. Niets lekker dan met gladde benen in je flanellen pyjama schieten. Maar: alleen als je zin hebt. De boel de boel laten en alleen je zorgen in het doucheputje laten spoelen, is ook al heerlijk.

Massage

Van zo’n hele dag achter een bureau op kantoor zitten of studeren, kun je aardig last van je rug en nek krijgen. Tel daarbij op dat we tegenwoordig druk, druk, druk zijn, en voilà: stress. En dus stijve spieren. Trakteer jezelf daarom eens op een goddelijke massage bij een masseur! Geen geld? Je kunt natuurlijk ook jezelf een nekmassage geven. Op YouTube vind je hier verschillende instructievideo’s van, zoals deze. En als je dan toch bezig bent: vergeet je voeten niet, voor je ze in je Spaanse sloffen steekt. Bekijk hier bijvoorbeeld hoe je ze een opknapbeurt geeft.

Snuggies en tijgerpantoffels

Wat is er lekkerder dan hangen op de bank? In comfortabele kleding hangen op de bank. Waar je normaal misschien hooggehakt en in strak colbert het kantoor binnen komt marcheren, draag je nu gewoon iets makkelijks. En daarmee bedoelen we: alles wat niet knelt. Stap na een verrukkelijke douche in een flanellen pyjama, hijs je in een snuggie en trek die immens foute, maar o zo warme tijgerpantoffels (inclusief scherpe nagels) aan. Andere opties: je huispak met Spaanse sloffen of anti-slipsokken.


Goed voedsel

Het is jouw avond, dus jij bepaalt wat je eet. Van patat met bamischijf tot sushi met vijftien teriyaki-spiezen: vanavond krijg je je favoriete maaltijd. Twee keer zelfs, als je wilt. Daarnaast hang je natuurlijk niet alleen met een zoute stengel voor de buis. Dit is een verwenavond, dus trek alle snacks die je lekker vindt bij de Albert Heijn vandaan en eet waar je zin in hebt, van die veel te zure matten tot die plakkerige stroopkoek. Moet het per se zo smerig? Nee. Als je maar eet wat je wilt. En als dat twee kilo amandelen is, ook goed.

Filmpje, boek, muziek

Staat die ene film al een tijdje op de kijklijst? Heb je een boek dat je eeuwen geleden al wilde lezen, maar waar je niet aan toekomt? Geen idee meer hoe je iTunes eruitziet? Vanavond is een uitgelezen kans om te bekijken waarom 500 Days of Summer zo populair is en je iPod vol te laden met verse nummers. Geen idee waar je moet beginnen? Check een van onze Ze-playlists.


De mooiste van het land

Klaar met hangen en relaxen? Je kunt natuurlijk je bedstee opzoeken, maar een andere optie is om je weer eens op te doffen voor een ouderwets avondje stappen. Verruil je sloffen voor killer pumps, je pyjama voor een va va voom-jurk en stift je lippen extra dik. Daarna betreed je, totaal relaxed, je favoriete club, waar je om te beginnen een glas champagne aan je roodgestifte lippen zet. Geen zin in? Dan blijf je lekker zitten of duik je inderdaad je bed in. Morgen weer een dag. Maar dan wel een waarop je heerlijk uitgerust bent.

Hou jij weleens een avond voor jezelf? Zo ja, wat doe je dan?