Op vakantie met je hond: tips voor een relaxte reis met je viervoeter

Reizen door Elsemieke

Zie jij het niet zitten om zonder je trouwe harige vriendje op reis te gaan, dan hebben we goed nieuws voor je. De vakantieadresjes waar je hond welkom is, is groot. Ook hebben we tips voor je voor de ultieme trip met je hond. 

Op vakantie met hond: zo pak je dat relaxed aan

Sta je te trappelen om met de kleine pluizebol te relaxen tijdens een vakantie of korte trip? Dan is het wel handig dat je dit van te voren goed organiseert. No worries, want wij hebben dé tips voor een relaxte vakantie met hond. Komt 'ie!

Ga niet direct te ver weg

Ben jij nog nooit eerder met je hond op vakantie geweest, dan is het verstandig om de eerste keer niet direct naar een zonnig oord ergens aan de andere kant van Europa te trekken. Je hebt namelijk geen idee hoe jouw beestje gaat reageren op de trip. Daarom is het verstandig om eerst naar het gedrag van je hond te kijken als je bijvoorbeeld een weekendje weg bent. Of dat nu in een hotelletje is of tijdens een weekendje bij vrienden: test bij een korte afstand hoe je hond reageert op een paar dagen niet thuis zijn. Als dat allemaal goed gaat, kan je de volgende keer langer weg blijven en met je hond op vakantie gaan.

De snelste manier om je hond te controleren op teken

Boek een reisje op een hondvriendelijke camping

Als je voor de eerste keer met je hond op vakantie gaat, is het best een risico om direct op een plek te staan waar veel andere honden zijn. Als je bijvoorbeeld gaat kamperen op een camping waar veel andere honden zijn, kan het zijn dat jouw pluizige vriendje zich snel bedreigd voelt. Of wie weet is jouw viervoeter wel een beestje dat snel de woede van andere honden opwekt. Daarom is het slim om voor de eerste vakantie met je hond te gaan voor bijvoorbeeld een vakantiepark. Meestal zit hier een omheinde tuin bij, waardoor jij rustig kunt genieten van een rondrennende hond, zonder dat je je zorgen hoef te maken over eventuele conflict situaties met andere honden.

Denk aan de inentingen van je hond

Voor je naar een zonnige bestemming vertrekt met je hond, moet het beestje verplicht ingeënt zijn. Zo kan je huisdier niet gemakkelijk ziekten overnemen van andere huisdieren in een ander land. Je weet nooit met welke ziekten andere honden rondlopen. Ook is het handig om je hond te voorzien van een chip, mocht hij er op je vakantiebestemming ineens vandoor gaan. Dan kun je hem makkelijker terugvinden. Vraag bij je dierenarts na welke inentingen je hond nodig heeft, want dat verschilt per land.

Ga naar hondvriendelijke vakantielanden

Heb je besloten om er even tussenuit te knijpen met je harige beste vriend? Snappen wij wel! Maar dan wil je natuurlijk wel naar een plek gaan waar het beestje ook hartstikke welkom is. In het grootste deel van de hotels in Nederland mag je je hond meenemen. Ook mag dat bij de meeste vakantiehuizen als je die boekt. In Nederland zijn er zelfs veel hondenstranden waar je ook in het zomerseizoen naartoe mag. Daarnaast kun je in Groot-Brittannië vaak terecht in vakantieparken, want de Engelsen zijn gewend hun honden overal mee naartoe nemen. Ook in Italië zijn er veel stranden waar honden zijn toegestaan. Op sommige plekken kun je zelfs je een strandbed en parasolletje huren voor het beestje! Perfect voor je volgende vakantie met hond dus. Vamos!